Tyxo.bg counter

Орбан: Пристигащите в Европа бежанци са "мюсюлмански завоеватели"!

Унгария няма намерение да приема мигранти, отсече премиерът

Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече пристигащите в Европа бежанци „мюсюлмански завоеватели“ и обяви, че неговата страна няма намерение да приема имигранти. Според министър-председателя на Унгария притокът на мюсюлманско население ще доведе до появата на „паралелни общности“ в държавата.

“Не смятаме тези хора за мюсюлмански бежанци. Разглеждаме ги като мюсюлмански завоеватели", заяви Орбан за изданието „Велт“ (Welt), цитиран от БГНЕС.

Той призова лидерите на водещите европейски държави да проявят уважение към Унгария. Според него много страни от Европа обвиняват властите в Будапеща, че получават средства от Кохезионния фонд на ЕС (Фонда за сплотеност), но отказват да приемат бежанци.

Той отбеляза, че отделянето на пари за Унгария по никакъв начин не е свързано с въпроса за бежанците, тъй като има справедлив баланс и унгарската икономика вече е открила своя разар за свободна конкуренция.

В края на миналата година ЕК подаде съдебен иск срещу Унгария, Чехия и Полша заради отказа им да приемат бежанци в рамките на програмата за пренасочване на мигрантите.

Източник: http://epicenter.bg/article/Orban--Pristigashtite-v-Evropa-bezhantsi-sa--quot-myusyulmanski-zavoevateli-quot--/144578/7/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни