Tyxo.bg counter

Българите без визи за Канада (Македонци и сърби се редят за БГ паспорти)

България от три дни мина на безвизов режим с Канада. Гражданите на страната могат да пътуват до там по суша и вода, само със задграничен паспорт и лична карта. От друга стана, ако се придвижват по въздух, се нуждаят от електронно разрешително за пътуване, което струва 7 канадски долара, а изваждането му отнема броени минути.

Решението важи за България и Румъния, които са последните две страни от ЕС, за които визовия режим отпадна. Това се оказа изключително положителен акт, по отношение на туризма, смятат туроператори.

Правото на безвизово придвижване до страната, не дава право да се търси работа там, уточняват от Външно министерство. За сметка на това, българските граждани, ще имат право на свободно пътуване и пребиваване там — за определен период от време обаче.

Междувременно се забелязва увеличаване на броя на сърби и македонци, които се опитват да се уредят с български документи за самоличност. Над 100 000 са македонските граждани с български паспорт, които ще се възползват от привилегията да пътуват свободно до Канада, като български граждани.

Решението за безвизовия режим беше обявено още през февруари тази година. И на 1 декември в 16:00 българско време, визите за български граждани отпаднаха.

Допреди година се говореше за отпадане на визите и за САЩ. Идеята беше България да получи правото, нейни граждани свободно да се придвижват до САЩ, ако страната ни подкрепи TTIP. Трансатлантическото споразумение бе отменено, а Доналд Тръмп се опитва да затвори границите на САЩ за чужденци. Поради което и влизането в Америка става още по-трудно, отколкото досега. Зелените карти и лотариите за тях ще бъдат отменени — което също е по искане на президента. Като цяло Тръмп се изявява като антиглобалист, а според някои май планира да превърне САЩ в новата Северна Корея.

Нищо чудно, че така добре се „разбират“ с Ким Чен Ун.

Източник: http://www.razkritia.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни