Tyxo.bg counter

Юнкер: Европа ще се нуждае от емигранти в следващите десетилетия

Европейският съюз трябва да "създаде правни начини" за мигрантите, които искат да се преместят в Европа, тъй като Старият континент "ще се нуждае от имиграция през следващите десетилетия". Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за "Дойче веле", информира "Политико".

"Трябва да предоставим на тези, които искат да дойдат и могат да дойдат, и чиято ситуация им позволява да дойдат, правни пътища, за да се преместят в Европа", каза Юнкер.

"Вярвам, че ако не им предоставим правни начини да имигрират в Европа и да се имигрира в Европа, ние ще загубим", смята той.

Според него, ако мигрантите, най-вече бедните и нуждаещите се, не могат да влязат в "къщата на Европа през главната врата, те ще влязат през задните прозорци".

Председателят на ЕК също каза, че е шокиран от информацията, че в Либия хора са продавани като роби. "Не мога да спя спокойно, когато си помисля какво се случва с тези хора, които отиват в Либия, за да подобрят живота си, а в крайна сметка се озовават в ада", изтъкна Юнкер.

Източник: http://epicenter.bg/article/Yunker--Evropa-shte-se-nuzhdae-ot-emigranti-v-sledvashtite-desetiletiya/141780/7/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни