Tyxo.bg counter

Ескпертът Ангел Борисов: Пилотска грешка е причинила проблема в Иран

Пилотска грешка е най-вероятната причина за проблемът с правителствения самолет в иранското въздушно пространство. Това коментира пред Frognews.bg авиоекспертът Ангел Борисов.
„Когато става дума за прелитане над чужда територия, особено такава като Иран, трябва да се информира напълно точно откъде ще мине самолета. Той трябва да спазва обявеното трасе. След като правителственият авиоотряд е бил информиран, че е нарушил маршрута си, то това е така, няма как да се получи грешка дори при отклонение от километри“, поясни Борисов. По думите му при такива случаи дори може да се стигне до принудително приземяване на самолета, независимо дали е правителствен или не.  

„Още преди няколко месеца съм изпратил на властите докладна за състоянието на Авиоотряд 28. Аз се занимавам с анализ на самолетни катастрофи и ги предупредих, че скоро може да коментирам тяхна такава“, добави още Борисов.
 
„Никоя друга европейска държава няма правителствен авиоотряд. Всички летят с военните си, като по този начин се спестяват огромни разходи и разбира се, сигурността е на много по-високо ниво. Виждаме, че пилотите на правителствения авиоотряд са разтренирани, не могат да изпълнят часовете си, а машата ръждясва на земята“, допълни Борисов.

Източник: https://frognews.bg/novini/eskpertat-angel-borisov-pilotska-greshka-prichinila-problema-iran.html

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни