Tyxo.bg counter

САЩ ни предлагат помощ в борбата с корупцията

САЩ са готови да ни оказват помощ в противодействието на корупцията в областите, където има нужда.

Представителят на Държавния департамент на САЩ Кейт Макфарланд при среща с зам.-министъра на правосъдието Евгени Стоянов е заявила, че департаментът има готовност за оказване на помощ на България в противодействието на корупцията в областите, в които е идентифицирана такава нужда, включително и чрез обучения.

Двамата са обсъдили възможностите за засилено сътрудничество между България и Съединените американски щати в областта на противодействие на корупцията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Преди това зам.-министър Стоянов запознал Макфарланд "с усилията на правителството за ефективни мерки за защита на обществения интерес, чрез въвеждане на антикорупционно законодателство", както и с "промените в Наказателно процесуалния кодекс, с които разглеждането на делата за корупционни престъпления по високите етажи се прехвърлят като компетентност на специализираната прокуратура и специализирания съд".

Стоянов е изтъкнал пред своя гост и "постигнатия напредък в съдебната реформа в последните няколко години с приетите конституционни и законови промени".

Кейт Макфарланд е поздравила страната ни за "огромните усилия и реализация в законодателната област".

Източник: http://dnes.dir.bg/news/bulgaria-koruptzia-USA-26601789?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни