Tyxo.bg counter

Патриотите дадоха Местан на прокурор

Обединени патриоти внесоха сигнал до главния прокурор срещу партия ДОСТ и лидера й Лютви Местан заради искането му за признаване на турско малцинство в България
В края на миналия месец от ДОСТ поискаха признаване на турско малцинство у нас, както това бе направено за българското малцинство в Албания.

"Считаме, че има достатъчно текстове в Наказателният кодекс, по които може да бъде подведен Местан и други политици от неговата партия, защото с тези изказвания те разделят обществото на расов, религиозен или друг етнически произход, което е недопустимо. Така, че надяваме се българската прокуратура наистина да вземе мерки да докаже всички тези неща, които вече са обществена тайна, за кого работи Местан и партия ДОСТ", мотивира се депутатът от Патриотите Юлиан Ангелов, цитиран от БНР.

По този повод вече военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че прокуратурата трябва да потърси наказателна отговорност от Местан.

„Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следвало да е прочел Конституцията, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза Каракачанов.

Вчера самият Лютви Местан отвърна:

"Не искам нищо повече от това, което България поиска за нашите сънародници в Албания, Украйна, Унгария. Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма и се чувствам европеец, трябва да бъда уважен като такъв"

Бившият лидер на ДПС отрече да получава пари от Турция и дори заяви, че партията му има парични проблеми, затова се налага да затваря офиси.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/lutvi-mestan-obedineni-patrioti-26563642?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни