Tyxo.bg counter

Къде изчезнаха българите? Крие ли някой от нас някаква ужасяваща тайна? Справка от МВР твърди, че Пълнолетните българи сме... 1,2 млн.

Пълнолетните българи сме... 1,2 млн., твърди справка от МВР... крие ли някой от нас страшна тайна?

Информацията, която ще  прочетете е брутално шокираща, но изглежда съвсем истинска. Ние самите сме объркани и не знаем как да я тълкуваме.
Та шокиращото е, че в запитване и официален отговор от МВР, от 2013 г., се казва, че у нас има издадени едва около 1,2 милиона валидни лични карти на пълнолетни лица.
По принцип, официалната статистика сочи, че общо населението ни е около 7,3 милиона души, от които около 6,3 милиона са пълнолетни, а останалите са децата. Около 6 милиона са и вписаните в избирателните списъци.
Въпросът тогава е, къде се губят около 5 милиона души?
Хипотетично, част от най-възрастните хора могат да са без лична карта - те имат старите социалистически зелени паспорти, и те са им до живот. Но говорим за хора на по над 85 години, които не могат да са толкова много.
Също така, възможно е доста народ изобщо да няма лични карти - поради неграмотност. Но това ромите да са 4 или 5 милиона изглежда невъзможно.

Най-реалистично изглежда обяснението с емиграцията. Нашенци в чужбина не си подновяват личните документи и формално остават без такива. Със сигурност се знае, че около 2 милиона е емиграцията. Да е стигнала 4 милиона - колкото и невероятно да звучи, това изглежда най-малко невероятното. Освен това, емиграцията се брои над тези 7,3 милиона, които са граждани, декларирали че живеят тук, и тук преброени.
Какво е реалното състояние на държавата, колко сме като население, кой гласува ако няма лична карта, как се получават пенсии? Много и сериозни въпроси.
Нека се надяваме на най-простия отговор - МВР са идиоти и не знаят що пишат в писмата си.
Само че като знам каква бюрокрация е там за всяко писмо, този прост отговор е малко вероятен.
Къде изчезнаха българите? Крие ли някой от нас някаква ужасяваща тайна?

Г.Н.

Източник:

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни