Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дали 220 млн. долара да обучават висши бг. кадри в индивидуални курсове в американски военни академии в САЩ и Германия – пращат стотици военни и много техника в Ново село

Американците ще изпратят стотици военни и много техника в Ново село в рамките на огромна ротация на войски

1721 висши кадри са посещавали индивидуални курсове в американски военни академии в САЩ и Германия

Правителството на САЩ е инвестирало 220 милиона долара за обучение и оборудване на българската армия от 1992 година насам.

Такава справка изнесоха от посолството на САЩ, цитирани от в. „Сега”. Поводът е честването на 25 години от началото на двустранната Обща програма за военно обучение.

Участие в нея са взели 4757 военни и други служители на Министерството на отбраната, както и кадри на вътрешното и външното ведомство. От тях 1721 са посещавали индивидуални курсове в американски военни академии в САЩ и Германия.

Преди дни стана ясно, че стотици американски военни ще дойдат в България в рамките на най-мащабната ротация на войски в Европа след края на Студената война, припомнят от вестника. Те участват в операцията „Атлантическа сигурност”.

Силите на САЩ ще се разгърнат на полигона в Ново село.

Там се очакват 250 войници, 22 бойни машини „Брадли” и 4 танка „Ейбрамс”, които в момента са на учение в Югоизточна Полша.  

В Полша в момента се намира външният министър Екатерина Захариева. Тя участва в среща на страните от Б9 – източният фланг на НАТО. Това са България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия.

Първите дипломати ще обсъдят ролята на страните си в рамките на военния алианс и изпълнението на общите им задачи.

Източник Вести.бг

http://epicenter.bg/article/SASht-sa-dali-220-miliona-dolara-za-balgarskata-armiya/138166/2/0

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!