Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не е виц! Падок е убил 59 души и ранил 500 за 9-11 минути с 47 оръжия на 3 различни места само с 2 ръце!

Извършителят на масовото убийство в Лас Вегас имал 47 огнестрелни оръжия на 3 различни места - в хотелската си стая и жилищата си. Стрелял между 9 и 11 минути.
Помощник-шерифът на града Кевин Макмахил каза, че Стивън Падок е инсталирал две камери в коридора при хотелската си стая, за да следи за приближаването на служители на реда. Камери за наблюдение е имало и в стаята му.

Макмахил съобщи, че Падок е стрелял по множеството между 9 и 11 минути. При стрелбата загинаха 59 души, а над 500 бяха ранени.

Притежавал е приспособления за преобразуване на полуавтоматично оръжие в автоматично. Полуавтоматичното оръжие изисква по едно натискане на спусъка за всеки произведен изстрел. При автоматичните оръжия едно натискане на спусъка и задържането му позволява поредица от изстрели до изпразването на пълнителя, обясниха източници от разследването.

Източник на телевизия Си Ен Ен Падок твърди, че той е събирал арсенала си в продължение на над 20 години.

Според шерифа на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо, Падок "е знаел какво иска да направи" и "е знаел как ще го направи". На въпрос за евентуалните мотиви Ломбардо каза, че засега "не може да влезе в главата на един психопат".

Падок е работил като пощальон, после като служител в данъчна служба, а след това се занимавал с одити в отбранителната сфера. По-рано телевизия "Фокс нюз" съобщи, че той работил и за авиокосмическата корпорация "Локхийд Мартин".

В дните преди атаката стрелецът е превел 100 000 долара по сметка на Филипините. Разследващите искат да разпитат подробно приятелката на Падок Мерилу Данли, която била в чужбина в деня на стрелбата, а вчера се намирала на Филипините. Според АП ФБР днес я връща в САЩ за разпит.

http://dnes.dir.bg/news/las-vegas-masovo-ubiystvo-stivan-padok-26428675?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!