Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев към студентите: Не се примирявайте с феодализма, корупцията, невежеството!

Във всички времена студентите, и по света, и в България, са съвестта на нацията.
Днес младите българи са малко. Затова вие сте призвани, вие ще трябва да промените радикално моралния климат в родината, ще трябва да изметете невежеството от обществения живот.
Това заяви президентът Румен Радев в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където даде начало на академичната 2017/2018 учебна година във висшето училище.
Държавният глава призова юристите и журналистите да не се примиряват с несправедливостта, корупцията и шайките, с копойския манталитет, феодализма, лицемерието и покварата, които раждат ежедневна безизходица. „Тази безизходица прокуди стотици хиляди млади българи като вас далеч от родината“, подчерта Румен Радев.
По думите на президента в тежките години на прехода мнозина взеха несправедливостта за наша национална орис и е време младите българи да приемат за своя поколенческа мисия отхвърлянето на фатализма и утвърждаването и отстояването на справедливостта.

„От това зависи и собственото ви бъдеще. А от вас зависи бъдещето на България“, категоричен беше президентът.
Румен Радев заяви също така, че конформизмът не е път към щастието и призова българските студенти да преследват мечтите си. „Бъдете критични и непримирими, когато става въпрос за ценности и за отечество. Знайте, че всяко поколение води своята битка за България. Тази, за демокрацията, беше мисията на вашите родители. Справедливото, морално и достойно общество е вашата мисия. То е и моята мечта за България“, подчерта още в изказването си пред преподавателите и студентите държавният глава.

Източник: КРОСС 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!