Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МВР счупи гръбнака на престъпността! Шокиращи разкрития на Радев! 

Престъпността в страната намалява с 4%!  С тези  данни се удари в гърдите  вътрешният министър Валентин Радев в петък по време на парламентарния контрол и шашна дори депутатите от ГЕРБ.

Но той не спря дотук. Разкриваемостта на престъпленията пък се е повишила с 6%! Цифрата  се базира на данните от първите осем месеца от 2017 година в сравнение със същия период на миналата.

Голям напредък е постигнат и в борбата с  битовата престъпност /сигурно се крадат по-малко кокошки, тъй като хората просто спряха да ги гледат/. Министърът обаче обясни, че са направени промени в Закона за частната охранителна дейност и Закона за МВР, които много помогнали в борбата.

Създаден е  постоянен екип, който  координира, контролира и наблюдава  взаимодействието между полицейските структури в страната, но това не  се забелязвало от опозицията, понеже било някак назад /каквото и да значи това/.

Подобряват се кадровият и материалният ресурс и професионалното обучение на полицейските служители. Купуват се нови автомобили за  Охранителна полиция и Пътна полиция, похвали се  министърът.

Най-много отвличания цели 11, имало през 2009 г. А тази само едно.

Не знаем как да тълкуваме думите на Радев, освен ако не погледнем формално само бройката на отвличанията. Вярно е, че тази година са по-малко, но това едва ли се дължи на новите автомобили на Пътна и Охранителна полиция.

Само че, докато Радев се удряше в гърдите в парламента, в същия ден бе извършен крупен обир в инкасо център в София. Взривен беше и банкомат.

Някак не ни се вързват официалните данни и това, което всеки ден четем в пресата. Не минава и час, без да излезе някоя новина за измамена баба, за пребит дядо, за маскирани, които нахлуват в банки и пощи, за трупове, които никнат като гъби в центъра на София и други градове, за бащи, които убиват синовете си и синове, които убиват бащите си.

Не знаем дали крими контингентът е чел данните от стъкмистиката, но не му пука и продължава да вилнее из станата. На два дни се спипва някой наркопласьор, само от тези, които не се отчитат никъде, данни за жестоки убийства се появяват в бюлетина, понеже няма как да се скрият, стари престъпления стоят неразкрити, съседи забиват мотики и лопати един в друг, ученици бият учители с колове, намушкват ученички, пияни разбиват магазини и изчезват с оборота, а битовата престъпност процъфтява, защото дойде времето за крадене на буркани, опразване на мазета и прибирането на пенсии от джоба на старците. Но престъпността е на намаляла.

На всичкото отгоре не се брои мафиотската, която е на най-високо ниво, оплела е като октопод държавата и отмъква милиони от еврофондове и обществени поръчки. Тя явно е в друга графа и не се разследва, съответно не влиза в статистиката и буквално я няма. Няма разследване – няма престъпление, камо ли пък наказание!

В следващия доклад на министъра очакваме да прочетем, че сме един оазис на мира и спокойствието, а труповете сами стрелят по себе си и се удрят с щанги по главата, като в Пловдив, бабите хвърлят пари от терасите за забавление, други сами си изпиват ракията и се оплакват, че са им я отмъкнали, а трети си самонанасят няколко удара и си самооткрадват пенсиите.

Даже някои се самоотвличат и самообират подло и подмолно, за да разрушат доверието в ГЕРБ.

Нали, господин министър?

Всъщност кой изобщо ви сложи за министър и то на МВР?

Питаме и отговор не търсим.

Знаем, че няма да получим!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!