Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доган: Каква е тази глупост? Референдум се решава в броенето, а не в забраната...

В едно от редките си изказвания пред публика, почетният лидер на ДПС коментира случилия се референдум в Каталуня. Той изрази недоумение от политиката на правителството в Мадрид, и от окървавянето на допитването.
"Каква е тази глупост? Референдум се решава в броенето на гласовете, а не като го забраняваш" - посочи Доган. И допълни, че при малката разликата в гласовете, която са показвали предварителните проучвания, въпросът е можел много лесно да се реши в броенето.
Припомняме, че социолозите даваха 41% "за" независимост и 44% "против". Очевидно според лидера на ДПС, това е подходяща основа да се "подпомогне" правилното решение и дори правителството в Мадрид да излезе победител.


"Като забраниш нещо, ти го превръщаш в желано. Сега всички гневни от управлението граждани ще гласуват срещу него. Така може да се получи огромен резултат за независимост, без реално да има такива настроения в Каталуня", обясни бащата на българския етнически модел.
Запитан могат ли да се правят паралели между Каталуня и Кърджали, Доган категорично се разграничи. "България е член на ЕС, и българските турци са светски граждани и обичат Европа. Никой от тях няма да гласува за това да иде при ислямския фанатик Ердоган и да слага забрадки на дъщерите си"  - категоричен бе лидерът на етническата партия.

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_44.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!