Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Левон Хампарцумян: Семейството ми беше потиснато от комунизма

"Богатството е относително понятие. Винаги ще има по-богат от теб. Трите неща, без които не мога са храна, вода и интернет". Това заяви пред БТВ банкерът Левон Хампарцумян, който призна, че е бил непослушен ученик с намалено поведение и двойки. 
 
"Имах една учителка, която плюеше. С един приятел отворихме чадъри на първия чин. Като банкер на тази територия съм един от най-добрите. Като мъж - не мога да преценя, питайте жена ми. Май от третия път уцелих. Семейството ми беше потиснато от комунизма.
 
Нашето поколение растеше по улиците. На "Горнобански път" имаше ниви, а най-вкусните череши бяха тези, които първо си откраднал. Първата работа, която съм работил сериозно, беше "разделяне на въздуха" в "Кремиковци". Парите не бяха лоши", сподели банкерът.   

"Не съм прекалявал с харчовете. При кризата на средната възраст си купих спортно БВМ с две врати, но вече нямам такива коли. Не си падам по харчовете, защото и дядо ми беше беден. Хората да инвестират пари в себе си, да се усъвършенстват. Най-лошото е да вярваш, че като търкаш билетчета може да забогатееш.

Приватизация се превърна в мръсна дума, защото хората не разбират същността на проблема. Като зам.-министър съм направил доста успешни сделки. Собствеността отиде по естествен начин в ръцете на хората, които бяха актуални през онова време.

С Иван Костов се чуваме често. Правителството му направи ключови реформи. Ако беше останала старата комунистическа подредба, щеше да е още по-лошо. Банкерът и политикът трябва да стоят на една ръка разстояние, защото ние продаваме услуги, а политиците не би трябвало да го правят", коментира Хампарцумян.

Той разказа, че последно е плакал за родителите си и за смъртта на кучето си. "Когато не работя, готвя и съм романтичен. Плених последната си съпруга със сьомга. Тя беше вегетарианка. Първо започна да яде риба, после телешко, но последното ѝ постижение е свинското месо.

Споделяме хобита като готвене, йога, пътуване и работа в градината. Нямам снимка, с която да се гордея, но обичам да фотографирам. Вдъхновяват ме любопитните неща около нас", каза още Левон Хампарцумян, който показа градината си.

Банкерът гледа тиквички, японски чушки, латинки, татул, рози и домати, които тази година не са му се получили. Той призна, че основно задължение за растенията е негово.

http://epicenter.bg/article/Levon-Hampartsumyan--Semeystvoto-mi-beshe-potisnato-ot-komunizma/137440/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!