Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Биков: Оставката на Делян Добрев е загуба за българската политика

Той е почтен и изключително компетентен човек, който обаче явно е доста по-чувствителен от тези, които застанаха срещу него

"Оставката на Делян Добрев е загуба за  българската политика. Това е един почтен и изключително компетентен човек, който обаче явно е доста по-чувствителен от тези, които застанаха срещу него". Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който отчете, че оставките по места са плод на вътрешни реформи в партията, а не на външен натиск. 

"Въпросът не е само в Хасково. Преди месец имаше и в Добрич подобни неща, но има няколко неща, които се повтарят. Първо, всички тези неща тръгват от ГЕРБ. Те не тръгват заради някакви разкрития на БСП, заради медийни разследвания. Това е процес на преструктуриране на ГЕРБ по места. Той започна веднага след президентските избори, които бяха загубени от партията. Ще ви припомня, че в настоящото Народно събрание половината от депутатите на ГЕРБ са първи мандат. Това е промяна в ГЕРБ, която ще продължи и занапред.

Тя не зависи от действията на БСП. БСП в Хасково например има трима общински съветници и тя изобщо не е фактор в града. Тя е третостепенен политически играч в този град, а госпожа Йончева е пощенска кутия на друг тип интереси", заяви Биков.

"За 2 години  след  победата на ГЕРБ в Хасково са привлечени повече инвестиции, отколкото за 20  преди това, изтъкна Биков. Той подчерта, че причината за свалянето на доверието  от кмета Беливанов са „нерегламентирани контакти с местни олигарси, близки до БСП“, каза още депутатът.

"Може би, от Хасково излезе на светло един бизнес-модел, който всъщност е в основата на политическия възход на ГЕРБ и затова наистина толкова много ги боли", коментира народният представител от БСП Драгомир Стойнев.

"Този модел се състои в следното: Кметове на ГЕРБ се съгласяват или тези, които не се съгласяват, биват принудени, да организират схеми, чрез които се захранват мрежи от фирми. Тези фирми не работят само за да направят богат един тесен кръг от хора, включително и местни политици. Те работят и на друго ниво, а именно - захранват политическата власт на ГЕРБ по места. Нека да припомним огромните фалшификации, които чрез финансови средства бяха организирани, на местните избори през 2015-а година. Преди няколко години се изтегли един огромен заем за саниране, който ще бъде използван именно за да купят още един управленски мандат в местната власт на ГЕРБ", заподозря социалистът.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/toma-bikov-ostavkata-na-delyan-dobrev-e-zaguba-za-balgarskata-politika 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!