Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сензационно РАЗКРИТИЕ: Кабинетът „Борисов 3“ призна, че има КОРУМПИРАНИ министри! Вижте смайващата ИСТИНА!

Правителството „Борисов 3“ бе заченато от една невъзможна коалиция, в рамките на която политическите партньори бяха с напълно противоположни позиции.

ГЕРБ са отчаяни привърженици на евроатлантизма и послушно изпълняват всяка заповед, която се появи от Вашингтон или Брюксел. Въпреки това, отчаянието ги обхваща все повече. Защото хоризонтът пред България става все по-тъмен. И по-мрачен. Бедност и мизерия обхваща вече почти всички слоеве на населението. А някаква евроатлантическа помощ, взорът отдавна отнийде не види.

В предизборната надпревара, пък, патриотите наричаха Борисов какъв ли не и зовяха да се сложи край на унищожението, на което Западът подлага държавата и народа ни. По дефиниция „патриотите“ трябваше да са против брюкселския диктат.

Но…вместо да се борят с Брюксел и Вашингтон, обединените „патриоти“ се намъкнаха във властта, заедно с най-големия си „враг“ – ГЕРБ. И започна една страховита делба на постове и пари, която бе толкова силна, че излезе наяве пред цяла България.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова първа закова герберо-бабаитите като заяви, че правителството на Борисов не е нищо друго освен „най-яркият пример за паралелна държава.“ Тя имаше предвид факта, че коалицията „Борисов 3“ обеща да работи за възраждане на икономиката и увеличаване на доходите на гражданите. Вместо това, обаче, тя започна напълно безпринципна борба за власт, постове и пари.

И за да стане пределно ясно колко жестока е борбата за власт и пари, Корнелия Нинова не случайно обяви, че пръв е открил канонадата срещу правителството „пуделът на Бойко“, както цветисто го нарекоха навремето атакистите. Тоест, познатият на всички ни „борец“ с дискотеките, Валери Симеонов. Който на всичко отгоре бе получил по-голяма власт от всички други „патриоти“. Направиха го вицепремиер, нали?

Та същият този Валери Симеонов, понеже явно не бе доволен от дадените му постове и пари, заяви на всеослушание, че в коалицията с ГЕРБ няма диалог. Че герберите поставят хората на ръководни постове по партийни, и  партизански съображения. И то там, където трябвало да се усвояват много пари.

И понеже веднъж започнал, Валери Симеонов трудно може да се спре, без да иска, той продължи с „разкритията“. Министърът на туризма Николина Ангелкова и подчиненото й министерство, заяви Симеонов, крият информация от вицепремиера за концесиите по Черноморието, които се държат от знакови имена и групировки. А конкурсите се печелят със съмнителна документация. Корупцията е по високите етажи на властта, допълни Симеонов. И се зарече да даде всички на прокуратурата.

Това, ако бъде казано от обикновени хора или отопозицията, може да бъде сметнато за свободно съчинение или за опозиционно дърдорене, което цели да омаскари кабинета. Но да го каже вицепремиер от правителството…Това вече си е признание за корупция. И то признание от първа ръка.

Но корупцията, дори и по високите етажи на властта, е нещо, което може да бъде овладяно. Стига да има добра воля за борба с нея. Лошото е, че никой дори не е и започнал да се бори с корупцията.

Да не говорим, че тази корупция по високите етажи на властта се вихри във време, когато държавата е изправена пред огромни предизвикателства и смъртоносни заплахи. Икономиката ни е в пълен колапс. Ужасяваща демографска катастрофа се вихри из цялата страна. Няма здравеопазване или то се грижи само да съдере кожите на хората, но не и да подобри здравето им. Бедност и престъпност унищожават народа ни.

И при цялата тази бедствена ситуация, третото правителство на Борисов и патриотите да се грижи само за „нарушените пропорции в разпределяне на политическите постове в управлението“…Това вече е признание на самото правителство не само за корупция по високите етажи на властта. Това е признание за геноцид, който продължава умишлено или не, да унищожава народа ни. И ако не спрем това правителство, то ще ни унищожи.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!