Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко връща д-р Менгеле за министър, заради фалита на НЗОК, търсят яка скръндза...

Премиерът Бойко Борисов спешно търси нов здравен министър, научихме от абсолютно сигурни източници. Според запознати, проф. Николай Петров сам е пожелал да се оттегли от поста. Решението му вероятно е продиктувано от здравословното му състояние. Припомняме, миналият четвъртък министърът беше приет по спешност във ВМА, а официално разпространената диагноза беше бъбречна криза. Този понеделник проф. Петров беше изписан, като в момента е в болничен, но се очаква да се върне на работа в началото на следващата седмица.
Заболяването на министъра обаче изглежда само като извинение. Рокадите в здравеопазването изглеждат неизбежни, след като стана ясно, че за първите 8 месеца на годината, НЗОК е на 500 милиона лева минус. Касата върви към банкрут, което означава, че ще са необходими някои мерки, тип "д-р Менгеле", за да се ограничи лечението поне на част от народа. По-малко лечение, по-малко разходи - с тази концепция, миналата година д-р Москов успя да понамали харчовете.

Източници от властта коментираха, че рокадата най-вероятно ще бъде факт още до края на тази година. Засега обаче премиерът нямал готов вариант за нов здравен министър. Сигурно било, че няма да е човек от редиците на ГЕРБ или коалиционните партньори – Патриотите, както и че няма да е директор на болница. Борисов имал фаворит, но не е ясно дали ще го склони, издават запознати. Става въпрос за Петър Москов, който ръководеше здравното ведомство в кабинета „Борисов 2“.
Слуховете отдавна пращат Москов отново в министерския стол, макар че Реформаторският блок изпадна от голямата политика след последните парламентарни избори. Не е тайна обаче, че министър-председателят одобряваше идеите на д-р Петър Москов и публично е демонстрирал подкрепата си за него в предишния мандат.
Другото вероятно име е това на Бойко Пенков, който беше зам.-здравен министър в няколко кабинета, включително и по времето на Петър Москов. Д-р Пенков от дълги години е по върховете на управлението на здравната система, ръководел е и НЗОК, бил е директор на УМБАЛ „Софиямед“. Не е изключено Москов и Пенков заедно да се върнат в МЗ. Изненади са малко вероятни, Борисов няма да рискува със случаен човек, коментираха още от ГЕРБ.

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_325.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!