Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Придворен шут, или родолюбец? Ползва ли някой Слави като гръмоотвод или…

Слави Трифонов изпълзя от забравата и изпрати отворено писмо до медиите, в което намекна, че ще прави партия.

И не само ще прави, но и  започва да търси талантливи, морални и квалифицирани хора, които могат да управляват България и да ни измъкнат от блатото.

Той щял да направи всичко възможно да открие такива родолюбци, след което да ги представи на народа. А после народът ще трябва да реши дали иска точно тези българи да го управляват. И да изметат политиците.

Доказателствата за некадърността и липсата на морал  на сегашната политическа класа са постоянни, пише Дългия в писмото си. Управлението ни е тъжна работа и става все по-тъжна. Политиците непрекъснато демонстрират  некомпетентност и арогантност. Зад моя референдум застанаха  три милиона и половина българи. Те не искат да живеят повече така и го доказаха, като гласуваха.  Референдумът продължава!

Ще отвоюваме гражданските права на народа. И в България, и по света, със сигурност има можещи  и морални българи, които да  управляват нашата страна и да ни извадят от тази продължила над четвърт век каша.

Започвам да ги търся и ще ви ги покажа, след което  сами ще решите дали искате тези българи да заменят сегашната политическа класа!  Защото няма такава държава, обаче трябва да докажем, че има такъв народ, завършва патетичното си писмо Трифонов.

Силни думи! Направо да се разплачеш и да вземеш да повярваш в бъдещето. Онова, светлото, което все го чакаме и все не идва…

Но българинът е скептичен. И винаги си задава въпрос.

Първият е защо медиите на Пеевски и ГЕРБ възпяха толкова радушно поредния напън на шоумена да влезе в политиката? Нали само преди година го наричаха шут, Славуца, педофил, импотентен, любител на голички малки момченца и едновременно дърт женкар, от когото дамите бягат, понеже бил смотан в леглото?

Защо обърнаха плочата?

Защо Борисов не се разсърди, ами взе, че приветства проекта?

Та нали този проект на практика цели да го свали от власт? Нали като става дума на некадърни, некомпетентни и корумпирани политици, всеки първо се сеща за него?

Пожелавам му успех, рече великодушно премиерът и намекна, че такива компетентни и родолюбиви хора в България няма, а всички читави вече са в ГЕРБ.

Брей, ти да видиш!…

Защо Трифонов написа поредното си гневно писмо чак сега?

Не съвпада ли то с един провален протест, който доказа, че никой не иска да протестира срещу властта?

Или иска, ама няма кой да го поведе?

И всъщност дали пък няма някаква договорка?

При мажоритарни избори, каквито вече парламентът се засили яко да обсъжда, ще се състезават реално, изкопаните незнайно откъде, честни и умни българи на Слави и кандидатите на ГЕРБ.

Като знаем как Цецко се е усъвършенствал в печелене на избори, то останалите кандидати нямат шанс. Така зад борда ще  изпаднат Марешки, патриотите, сините тотално ще изчезнат от историята, БСП ще вкара двайсетина депутата за цвят и ще останат само ГЕРБ и хората на Слави. И понеже вторите се предполага, че ще са честни, няма да участват в договорки и далавери, ГЕРБ ще се превърне в едноличен собственик на държавата.

А това вече е страшно.

Това е доживотна диктатура.

Дано не сме прави, но логиката сочи натам.

Само не знаем Слави разбира ли я, съзнава ли накъде ще тръгне България, или си вярва, че всички ще гласуват за него?

Или…

Вторият вариант  даже не искаме да го предположим в момента, защото е страшен.

И наистина няма да има такава държава!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!