Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кошлуков за Слави: Политика не се прави само с шоу, иначе и Азис щеше да е премиер!

„Политика не се прави само с шоу. Рейтингът не се прелива във вот. Иначе и Азис щеше да е премиер”.
Така политикът и журналист Емил Кошлуков коментира в предаването „Събуди се“ по „Нова телевизия“ заявката, дадената от шоумена Слави Трифонов за влизане в политическия живот.
Слави и целият му екип отдавна се изживяват като конституционен съд и раздават присъди в политиката, смята Емил Кошлуков.
"В България от цар Ивайло насам все търсим нови лица", каза Кошлуков.
 
„Едно е да си на екрана, друго е да си на улицата”, категоричен е Кошлуков, който бе депутат в 39-ото Народно събрание и лидер на партия Новото време.
Според него евентуалната бъдеща партия на Трифонов ще успее да вкара депутати в следващ парламент, но след това бързо ще изчезне.  

Запитан дали Слави ще успее в политиката, Емил Кошлуков заяви: "Зависи от парите, с които разполага. Това не е нещо зашеметяващо ново. Такива проекти е правил и Жорж Ганчев, който от шоубизнеса влезе в политиката. Имаше преди 2 години и от Бареков такъв опит. Жорж Ганчев влезе с китара, а тук има цяло шоу".

"Дали ще свърши работа обаче? Различно е. Едно е да си на екран, друго е да си на улицата. Като влезеш в политиката не става само да се плюе, трябва да кажеш за какво си за, за какво си против. Тогава печелиш една част, губиш друга. Ако например кажеш, че подкрепяш гейовете, но си против делфините, гейовете ще са за теб, но част от тях ще отпадне, защото си против делфините", каза още Кошлуков.

На въпрос какво според него са правили тази нощ Баретите на акцията в София, той отвърна: "Извънреден труд, в неделя се плаща двойно! Шегувам се (смее се), нямам идея. Трябва да чуем информацията на полицията".

Русия има естествен интерес да ограничи влиянието на НАТО, да не влиза Македония в НАТО, каза Кошлуков в коментар за правителствения доклад за състоянието на националната сигурност.

Ако президентът Порошенко не отмени спорния законопроект за езика, Украйна ще изпадне в много тежкаситуация, каза Кошлуков. Според него външният министър Екатерина Захариева е реагирала правилно, след като се разбра, че парламентът в Киев е удобрил проект, който накърнява правата на националните малцинства. Украйна настъпва мотиката втори път, три месеца след първият път, когато ограничиха права на национални малцинства, започна войната в страната, припомни той. Според него, ако досега действията на властите в Киев са били насочени главно срещу Русия, сега им скочили държави от ЕС - не само България, но и Унгария и Полша.

http://epicenter.bg/article/Emil-Koshlukov-za-Slavi--Politika-ne-se-pravi-samo-s-shou--inache-i-Azis-shteshe-da-e-premier-/136361/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!