Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако ни свалят от власт, имаме право да си вземем магистралите... (как, ще ги навиете на руло?)

Най-гротескното изказване на управник, паникьосан от протеста на 11-ти, направи... Хубавото Лиле. Макар повечето гербери и патриотари геройски да мълчат, надявайки се бурята да утихне сама, от време на време някой не се сдържа. Това стана днес, когато Лилето бе на среща с фирми-строители, които си чакат парите за работа по НДК, дето Боршош е пратил незнайно къде. Поизнервена, защото реално не е платила, но няма с какво да плати, министърката на европейските ценности се опита да отклони темата, като обвини част от фирмите, че спонсорират протеста. "Това не е почтено, с пари дето ние ви даваме, вие ни клатите".
След това малко по-нервно добави: "Ако ни свалите, ние имаме право да си вземем всичко, което сме дали на страната, вкл. магистралите." И след като видя смаяните погледи на присъстващите, добави: "Не физически, но имаме право да си поискаме парите за тях да ни се върнат. Да ни се изкупят магистралите, и да ни се платят..."

Към настоящия момент магистралите са държавна собственост и не е ясно как държавата може сама да ги изкупува от себе си. Те не са собственост на ПП ГЕРБ. Освен това, са построени основно с евро-субсидии, така че заслугата на ГЕРБ е само в открадването на порядъчно добра част от фондовете. Вероятно обаче Лилето оценява усилието да се краде и усвоява като най-важно качество в инфраструктурното строителство.
Хипотетично, ГЕРБ могат да си приберат магистралите, ако те бъдат приватизирани по някоя от схемите "за жълти стотинки". След това ще могат с десетилетия да доят такси от тях. Засега обаче процедура за приватизация няма открита, а до 11-ти остават само 6 дни.
Протестът за изгонване на мутрите от властта е на въпросната дата от 17 ч. на пл."Народно събрание".

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_65.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!