Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Синът на Пабло Ескобар разкрива, че баща му е „работил за ЦРУ“! Медиите мълчат...

Хуан Пабло Ескобар Енао, син на прословутия наркотрафикант Пабло Ескобар, сега казва, че баща му „работил за ЦРУ“. Медиите мълчат.

В новата си книга „Пабло Ескобар ин фраганти“, Ескобар, който живее под псевдонима Хуан Себастиан Марокин, обяснява, че „баща му работил за ЦРУ, продавайки кокаин за да финансира американците борбата им с комунизма в Централна Америка.“

„Бизнесът с наркотици е много различен от това, което сме си мислили“, продължава той. „Това, което прави ЦРУ е да получава наркотика в страната си за да го пласира на изгодна цена.“

„Той не правеше сам парите си“, казва Марокин в едно интервю, „а американските агенции, които му позволиха достъпа до парите. Той имаше директни връзки с ЦРУ.“

„Човекът, който продаде най-много наркотици на ЦРУ беше Пабло Ескобар“, подчертава Марокин.

Пабло и Хуан Ескобар пред Белия дом във Вашингтон.

В първата си книга, която се отнася предимно до връзката си с баща му, публикувана първо в Аржентина, също пише за участието на баща си в международните корупционни схеми, сред тях и американското ЦРУ, както споменава в друго интервю.

Предполагаемото участие на ЦРУ в наркотрафикът беше разкрито още през 1996 г. от разследващия журналист Гари Уеб. Уеб разкри връзките на ЦРУ в разпространението на крак сред афро-американските общности. Това провокира големи протести и изслушвания в Конгреса на САЩ, както и явната намеса на основните медии за да дискредитират Уеб. Обаче няколко десетилетия по-късно, някои служители са подкрепили първоначалното разследване на журналиста.

След това, сенатор Джон Кери дори публикува подробен доклад, в който се твърди, че не само, че съществуват значителни доказателства, които свързват трафика на наркотици и оръжия, но и че американските власти са знаели.

Ел Патрон, прякора с който беше станал известен Ескобар, натрупал повече богатство от почти всеки друг наркодилър в историята, като в момент е печелил по 420 млн. долара седмично. Според съобщенията е доставял 80% от световния кокаин. Дори е бил публикуван в списъка на Форбс за милиардерите по света цели 7 г.

Ескобар и картелът му са внасяли всекидневно по 15 тона кокаин в САЩ, и са оставили голяма следа от мъртъвци за да могат да го правят.

Журналистът Лоан Грийо писа в книгата си, че колумбийците и американските им партньори са хвърляли наркотиците от самолети в океана, от където са ги прибирали с кораби и лодки. Понякога, пише, че също и са ги доставяли директно хвърляйки във Флорида, САЩ.

Ако е истина, това което пише синът на Пабло Ескобар, това означава, че ЦРУ са играли най-важната роля в световния наркотрафик. Разбира се, за запознатите с темата това не е нищо ново и не би трябвало да ги учудва.

Всъщност, както отбелязва Марокин, пропагандата за забраната на наркотиците създава най-голямата подкрепа за наркотиците. Забраната им придава по-голяма привлекателност.

Ефективно, забраната е гарантирала кървавото царуване на Ескобар. Днес Марокин „счита за свой път на изцеление помирението с роднините на онези, които баща му е заповядал да бъдат убити“.

В някои среди Ескобар не бил считан за този кръвопиец, който станал известен по света. Дори са го наричали на места „Робин Худ“, за това, че е давал пари на бедните и строял къщи за бездомните, построил и 70 обществени футболни игрища и една зоологическа градина, пише Business Insider.

Ел Патрон беше застрелян през 1993 г., когато се опитвал да избяга от обградената си къща, но детайлите по смъртта му все още са дискутирани и днес. Марокин казва, че баща му се е самоубил, а не е бил застрелян от полицията.

Във всеки случай натрупването на богатствата на Ескобар могат да се разгледат като директна роля, която е играл за ЦРУ и т.нар. „Война срещу наркотиците“ на САЩ. Което от своя страна показва поредното двуличие на американските власти, представящи се за световна полиция, като всъщност са световен престъпник.

„Баща ми беше просто брънка в големия бизнес на международния трафик на наркотици“, обяснява Марокин, който се разкри тепърва през 2009 г., и продължи „а когато вече беше си свършил работата, за тези които го използваха, просто изпратиха убийци за да го премахнат.“

Марокин отбелязва, че въпреки, че нарко-лордовете изглежда на пръв поглед, че имат всичко, като статуса им и вниманието, с което са заобиколени, „но в действителност тези материални печалби на края поемат контрола“.

„Колкото по-богат ставаше баща ми, толкова по-бедно живееше.“

Източник: sott.net

https://anonybulgaria.wordpress.com/2017/08/26/escobar-pablo/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!