Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев: През Шипка е минала българската свобода! На това свято място бе решена съдбата на руско-турската война и съдбата на България!

Shipka-vazstanovka1

Шипка е вратата, през която е минала българската свобода и всяка стъпка към този връх вдъхва вяра в бъдещето, заяви президентът Румен Радев.

Преди 140 години на това място се реши изходът на Руско-турската война и съдбата на България. Шипка е свято място, което ни обединява като народ.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на тържественото отбелязване на 140-годишнината от Шипченската епопея през Руско-турската освободителна война от 1877 – 1878 г. на връх Шипка, предаде Агенция „Фокус“.

Президентът изтъкна, че Шипка е вратата, през която е минала българската свобода и всяка стъпка към този връх вдъхва вяра в бъдещето.

Румен Радев положи венец пред Паметника на свободата. След това се състоя възстановка на шипченските боеве от дружество „Традиция“.

„Шипка е достойнството на един народ. Този връх е най-мощният символ на желанието за свобода и готовността да умреш за нея“.
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се включи в традиционния поход до паметника, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Днес тук сме заедно хиляди българи, единни и признателни на своите герои и на руските воини. Помним и тачим историята си. Но Шипка не е само история. Тя е и настояще, и бъдеще, защото тя е любов към Отечеството“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП поднесе цветя пред костницата на Шипка.
Dir.bg
http://dnes.dir.bg/news/shipka-prezidentat-radev-26296194?nt=4

http://onovini.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!