Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Истината лъсна? За френските работници – протекционизъм, За българските... 70 000 уволнения – Бойко като златна рибка... мълчи

Истината за посещението на френския президент Макрон започна да изплува, и тя е повече от скандална. Той иска реално да затвори бизнеса на българските превозвачи в ЕС като драстично повиши минималните заплати и плащаните осигуровки. Това означава нашите камионджии да загубят конкурентоспособност и практически да фалират. На улицата ще останат 70 хиляди шофьори, само от България.
Заедно с тях са техни колеги от цяла Източна Европа, като общият брой изгонени бачкатори ще достигне 300 хиляди души. А 6 милиарда евро, които сега някак се вливат в икономиките ни, ще секнат.
Искането е супер цинично, защото засяга само и единствено пазара на труда. В същото време френските фирми като "Веолия" държат концесии в България, и доят милиарди. За тях ограничение на "свободния пазар" не се предвижда. Там, където свободата е добра на франсетата, остава. Където не е - регулации.
Най-позорното във всичко това е, че нашият любим народен водач

Бойко Борисов, си трае. Властта му се крепи на подкрепата от чужбина и трепери да не я загуби. Всъщност, реално не Франция трябва да иска пари от нас, а ние да поискаме. Например данъците на българските емигранти там да се превеждат тук. Ние сме ги гледали тези деца до 20 години, после ни ги придърпват с по-високи заплати, и те започват да плащат данъци там. Справедливо е там, където е отгледан и образован един работник, да отиват парите му. Но къде ти лидери, които да поискат това. Нашите лидери искат да са добре обгрижени слуги, които да слугуват съвестно и старателно за своите господари...

Добри Божилов

http://www.gudelnews.com/2017/08/70-000-6.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!