Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО! Задържаният от ГДБОП пред NBOX.BG: Взеха ме от вкъщи и ме накараха да напиша на бланка на службата, че няма да убивам Бойко Борисов!

"Предупредиха ме да не говоря с никого по темата", разказва пред сайта ни задържаният днес В.К. от София

- Здравейте. От сайта NBOX.BG се обаждам. Вярно ли е, че днес сте бил задържан под предтекст, че сте писали нещо във фейсбук по адрес на премиера Бойко Борисов?

- Да, вярно е. Бях излязал от вкъщи за малко и когато се върнах, видях, че в дома при майка ми има двама мъже. Попитах, какво става, а те ми отвърнаха, че трябва да отида с тях в сградата на ГДБОП на "Цариградско шосе".

- Представиха ли Ви се докато бяха у вас?

- Да, но много набързо. Само единият извади карта и ми я размаха пред очите за 10 секунди. Не им помня имената.

- Казаха ли Ви, че имате право на адвокат?

- Не. Казаха ми само, че трябва да тръгна с тях.

- Какво точно бяхте написали за Борисов?

- Ами честно да ви кажа не помня точно. Оказа се, че се интересуват от нещо, което съм написал още през април месец. Горе долу беще нещо такова: "Бойко, времето ти дойде, скоро ще излезем с пушки и сопи на улицата".

- И какво Ви казаха полицаите? В какво Ви обвиниха?

- Питаха ме, защо съм го написал. Питаха ме още, действително ли искам да убивам Борисов. Отговорих им, че е очевадно, че не искам да го убивам буквално, а просто съм изразил мнение. Те ме попитаха, защо, а аз им отговорих, че не съм бил съгласен с политиката на правителството на Бойко Борисов спрямо бежанците.

- Какво още се случи докато бяхте в ГДБОП?

- Държаха ме един час и ме разпитваха. Накрая ме накараха да напиша на бланка на службата, че нямам намерение да убивам премиера.

- Сериозно ли?!

- Да, напълно сериозно!

- Дадоха ли Ви да видите конкретния статус, който ги е разтревожил?

- Не. Искаха да ми вземат компютъра, но аз категрично отказах! Попитах ги откъде са сигурни, че точно аз съм написал текста, може компютъра ми да е хакнат, но те казаха, че знаят, че съм аз. Попитах ги още, харесват ли управлението на Бойко Борисов, а те само ме гледаха и мълчаха.

- Какво смятате да правите сега?

- Не знам. Не съм решил. споделих историята само с Владо Танев, защото е човек на когото имам доверие и уважавам. Според мен положението в България е трагично, не знам въобще накъде вървят нещата в тази държава!

- Благодаря Ви!

Редакцията умишлено не пише името на задържаното лице тъй като той изрази сериозно притеснение за своята бъдеща сигурност. Неговите инициали са В.К.

Още за случая вижте ТУК

Интервю: Васил Николаев

http://nbox.bg/bulgaria/item/49085-vladimir-tanev-skandal-gdbop-sa-zadarzhali-dnes-chovek-zaradi-kritiki-sreshtu-premiera-vav-feisbuk.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!