Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Властолюбци, гневът на търпеливия е опустошителен!

/Поглед.инфо/ Навярно и вие сте си мислили, сравнявали и сте стигали като мен до кривата круша с печален извод. А той е: само нашият многострадален народ може да търпи вече три десетилетия да беснеят над бащино му огнище некадърни властолюбци.

Сигурен съм, че нито поляци, нито чехи, нито унгарци и месец не биха траяли чудовищната некадърност – и то за трети път! на ГЕРБ. Щяха още преди двайсет и кусур години с гняв да пометат оперетния Филип Димитров, скования Любен Беров, нямаше да чакат ЦРУ да спретне цветна революция на Виденов и да гледат безучастно безогледната и бандитска разпродажба за жалки пари при Костов.

Но нашият народ е хванал шия от 500- годишния хомот и търпи. И като търпи, създава идеално прикритие за гангстерско управление и мачкане на милиони от два процента богаташи. ....

В България имало 5 милиардери и 10 хиляди милионери

Пием кротко кафе с писателя Станислав Сивриев на тарпазана в неговата къща - някога. Боженци е утихнало, въздухът чист – с нож да го режеш... Сърбам турското кафе и кой знае откъде ми дойде на ум да питам: коя е най-голямата добродетел на българина?

Сивриев ме прониза с едното, виждащото око, и без да му мисли рече: търпението.

Аз продължавах с тъпи въпроси: а кой е най-големият недостатък?

И пак бърз отговор: търпението.

Тогава взех отговорите като игра на думи, сега виждам колко жестоко точен е бил.

Китайските поговорки са далеч по-мъдри от нашите. Една от тях учи: Страхувайте се от гнева на търпеливия – той е опустошителен!

Б.Б. трябва да сложи тази мъдрост на входа на Министерския съвет, както е на Парламента, та всеки ден да им се набива в очи! Щото вече клокочи този гняв…

http://pogled.info/bulgarski/vlastolyubtsi-gnevat-na-tarpeliviya-e-opustoshitelen.88388

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!