Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутри срещу мутри! От Слънчака искат оставката на Валери Симеонов, Борисов задкулисно – също!

Самодейната акция на Валери Симеонов в Слънчев бряг май ще му изяде главата.

Още снощи излязоха първите подканващи пасквили във вид на лично мнение на шефовете на герберски медии. Там деликатно се изказваше позиция, че може би и едва ли не  собствениците на отарашените и затворени дискотеки ще поискат оставката на вицето заради грубото му поведение и резила пред толкова много чужденци.

Тази сутрин пък водещи репортери на правителствените телевизии се изсипаха на тумби в курорта и накараха всички потърпевши да говорят за причинените им „страдания“. Най-много рева ди джей Станчо, но когото полицията прибрала лаптопа с песните и нямал с какво да си храни децата. Имал и стрес и нанесени морални щети, защото бил опандизен.

Собствениците на пострадалите дискотеки изтрезняха и заявиха, подсетени от журналистите, че ще си търсят правата в съда. И заридаха в един глас, че България е станала за посмешище пред цяла Европа, тъй като акцията се провела пред 3000 танцуващи чужденци, които буквално били изгонени от дансинга.

Господин Борисов, представител на потърпевшата дискотека „Бедрум“ в Слънчев бряг съвсем логично попита защо след толкова извършени проверки в заведението няма съставен нито един акт, а внезапно Симеонов нахлул и дори му взел парите от оборота, които били в касата.  За какво беше тази показна акция? Не трябва ли да сме нарушили закона поне веднъж, да имаме предупреждение и тогава да ни затворят?

Вечната шефка на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова пък обяви, че предстои съвет на управителния съвет и ще излязат с общо становище, но мнението й е, че хора, облечени във власт гонят туристите, които са дошли да оставят парите си у нас.

Тоест битката тепърва започва и адвокати прекъснаха лятната си ваканция и се хвърлиха срещу много пари да бранят вакханалията.

В случая и двете страни са прави донякъде, но въпросът е кой подпали тази война и защо в края на сезона? Дискотеките си бичеха на макс още от юни. Сега ли Симеонов ги чу и се хвърли като селски бек да разпръсва тълпата посред нощ?   Не можеше ли проблемът да се реши по-тихичко – акт, втори акт, затваряне, но не пред посетителите? Пък после собствениците да обжалват колкото си искат.

Кому беше нужна тази показна акция, паника и влизането ни в международните новини?

Това шашна дори хиперактивният напоследък Владимир Каролев, който преди няколко дни призоваваше за още бетон и приходи в туризма, а сега изскочи с пост във фейсбук, че в Ибиса заведенията били шумоизолирани и вън можело спокойно да си шмъркаш кокаина, без да ти се изкриви линийката от децибелите.

Страхотно сравнение! Откъде ли Каролев ги знае тези работи?

Скандалът вече е факт и ще се дъвче с месеци.

Показателни обаче са няколко неща.

Словоохотливият ни премиер се покри и не изрече нито дума по въпроса. Нещо много странно за него. Толкова ли се е унесъл да лови сафрид, че не е забелязал какво се случва под носа му?

Каракачанов и Сидеров не подкрепиха партньора си и избраха поведението на изчакващото мълчание.

Медиите наливат масло в огъня и го доразпалват, едни изкарват Симеонов истински патриот, а други пълен глупак. Истината е някъде по средата, но няма нищо общо с патриотизма.

Въпросът е дали това е самодейна акция на самия вицепремиер с цел да блесне и да ги го вдигне /рейтинга/ пред народа, или някой го е накарал да го направи.

Дали част от мутрите в Слънчака са забравили да си плащат „даренията“ към управляващите и ги подсещат? Ако е така, можеха да им пратят нещо друго, данъчни, полиция, престрелчица да им организират, както си му е обичаят…Защо беше нужно вицепремиер да тича и да разблъсква тълпа пияни и дрогирани чуждестранни моми и момци?

Отговорът ще го видим съвсем скоро.

Правителството на Борисов е ялово и си отива. Бай Суджук ще се опита по всякакъв начин да се задържи на власт.

Единственият му шанс е да направи промени в кабинета. И понеже патриотите му трябват, просто ще ги разцепи. Каракачанов и Волен ще останат, а Симеонов ще си отиде.

И без това той е най-недолюбваният и най-агресивният от „Светата троица“. И най-безцеремонният и наглият.  Няма да липсва на никого.

Но и Борисов няма да ни липсва хич, ако си тръгне заедно с него!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!