Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ангелкова отговори на Малеева: Като министър си върша работата и проверяваме навсякъде

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори на къмпингуващи на "Корал", които я обвиниха в мутренски похвати по време на вчерашната й проверка там.

"Като министър си върша работата и проверяваме навсякъде. От сутрин до вечер сме на проверка по всички плажове, независимо на концесия ли са или под наем. Правим съвместни проверки с всички институции", каза Ангелкова пред Би Ти Ви.

Нито аз, нито колегите, които са ни придружавали, можем да си позволим лошо отношение с хората, посочи тя на обвиненията на Мануела Малеева и Васко Гюров, че министър Ангелкова плашила къмпингуващите и ги обидила с надменно отношение.

Министърката подчерта, че на "Корал" има незаконно използване на тока и водата, има незаконна помпа в частните имоти и ще сигнализират и прокуратурата, и полицията.

Ние в момента се опитваме да облекчим къмпингуването с промени в закона, каза още министърката. Има разположени каравани и палатки и на плажа и ще установим дали те са според нормите или не. Устаномихме, че областната управа е сложила спасителен пост там, което е изключително важно, каза още тя.

Кой е дал тези разрешителни за строеж, които са незаконни тук, попита Малеева. Непрекъснато се говори за закон, но когато беззаконието е закон, тогава ние протестираме, коментира Гюров.

Ние не сме втора ръка хора, това се опитвах да обясня на г-жа Ангелкова, тя ме гледаше в очите и ми казваше: Не ви вярвам, не ви вярвам, коментира Малеева.

Преди това тя написа във Фейсбук: Поредна нощна проверка е извършена на почиващите на плаж Корал, съобщи на страницата си във фейсбук тенис легендата Мануела Малеева.

От поста й става ясно, че не е намерено нищо незаконно, което е отразено в протокола на полицията.

Поредната проверка. В 22:45ч! Из цялата гора на Корал. Тършуват във всяко джобче на палатките, кошчетата на бебетата. Няма шега. Търсят вероятно това, което в момента е на бели черти из известните заведения наоколо. Настъпили сме ги много лошо, пише Малеева.

Побиват ме тръпки. Всичко са преравяли. В коя година се намираме точно?! Защото много ми напомня за едно близко минало..., добавя Малеева.

По бТВ Ангелкова заяви, че министерството на туризма е правило само една проверка на Корал и не знае нищо за другите проверки.

Вчера Малеева я обвини, че е отишла да плаши хората почиващи на плаж Корал, който е един от трите у нас за природосъобразен туризъм. След проверката от министерството обявиха, че при инспекцията е установена незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия. Затова ще подадат незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

От ведомството на Ангелкова обявиха, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морския плаж.

Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира пред bTV днес Васо Гюров.

„Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток”, допълни той.

Мануела Малеева коментира, че Ангелкова не е отговорила на въпроса кой е дал тези 38 незаконни разрешителни за строеж. „Хотел „Морско конче”, което е на дюните, и беше обещано още от министър Павлова да бъде разрушен, все още стои там”, подчерта тя.

http://epicenter.bg/article/Angelkova-otgovori-na-Maleeva--Kato-ministar-si-varsha-rabotata-i-proveryavame-navsyakade/133893/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!