Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марешки пропя: Борисов Управлява България с МАФИОТСКИ СХЕМИ! Вижте какви са те...

Спецзвеното „Антикорупция“ обвини председателя на партия „Воля“ Веселин Марешки и двама негови депутати Пламен Христов и Кръстина Таскова, че са изнудвали собствениците на седем аптеки в страната.

Марешки искал от потърпевшите да му прехвърлят 50% от собствеността си и да купуват само от него лекарства на по-високи цени.

В коментар на случващото се аптекарският бос заяви, че измислените обвинения и съдебни процеси са запазена марка на управляващите от ГЕРБ.

„Атаките срещу мен, твърди бизнесменът, започнаха, защото не желая да участвам в поредния грабеж на България. И защото още с влизането си в парламента поставих условие на Борисов и компания да започнат да работят в интерес на българския народ. В противен случай аз и партията ми ще опитаме със законови средства да свалим правителството и да организираме предсрочни избори“, призна варненския фармацевт.

Няма да ставаме адвокати на Марешки, понеже и за него, както и за останалите „бизнесмени“ важи правилото: „Не ме питай как съм натрупал първия си милион. Питай ме за останалите!“

Но… в обвиненията на правителството към Марешки има нещо абсолютно нелогично. И нередно. Нека припомним, че още с влизането на Веселин Марешки и неговата партия „Воля“ в парламента, започнаха атаките срещу тях. В публичното пространство обичащите Борисов медии лансираха различни версии. Започнаха опити за омаскаряване от сорта: Марешки имал регистрирани две партии/и какво от това??/, вкарал всичките си любовници в парламента и т.н.

По същата логика, обаче, можем да кажем, че и Борисов е вкарал харема си, начело с Фандъкова в Народното събрание и във властта. Това не е аргумент срещу някого, а изпитан през годините на управление начин на Вожда Борисов да принизи политическия си противник до своето ниво.

И понеже това омаскаряване не успя да изиграе своята роля и да маргинализира Марешки, наложи се да се намеси другата вярна бухалка на Борисов и Цветанов, освен медийната такава- т.нар. „специализирано“ звено „Антикорупция“.

За сведение на по-малко запознатите, българските закони достатъчно изчерпателно са предвидили кой да се бори с корупцията. Има Икономическа полиция, има ДАНС, има прокуратура и съдилища. И трябва тези държавни институции да бъдат подпомагани да си вършат работата. А не Борисов и Цветанов да си правят техни чрезвичайни частни, лично техни комисии, да ги поставят над законите, за да ги използват като бухалки срещу политическите си опоненти. Защото обвиненията срещу Марешки започнаха след като стана ясно, че той няма да играе по свирката на Борисов.

Но нека видим каква „изгода“ може да има лидерът на „Воля“ да изнудва собственици на аптеки. Ами фактите сочат, че още с появата на аптека на Марешки в дадено населено място, останалите аптеки имат два избора: Или да намалят цените, подобно на Марешки. Или да фалират! Защо тогава на аптекарския бос ще му е необходимо да влиза в престъпни схеми, да изнудва собствениците на други аптеки и да рискува да се озове в затвора за нещо, което той е постигнал още с факта, че негов търговски обект е започнал работа в даденото населено място?

Истината е, че силата на конкуренцията на пазарен принцип върши на Марешки много по-добра работа, отколкото всякакви изнудвания и рекети.

Абсолютно същото твърди и депутатът от партия „Воля“ Пламен Христов. Нямало никаква нужда, според него, да се стига до някакво митично изнудване, когато с отварянето на всяка нова аптека с по-евтини лекарства, конкурентния натиск върху аптеките на останалите собственици се засилва. И на тях им се налага илида се нагодят към съществуващите реалности, или да фалират.

А що се отнася до така наречените „свидетели“ по гербаджийското дело срещу аптекаря, Марешки и Пламен Христов казват, че такива още няма. Но дори да се появят такива, то ще е не защото реално е имало някакво „изнудване“. А защото в България не е никакъв проблем за жълти стотинки да купиш неколцина „свидетели“. Или пък да сплашиш няколко собственици на аптеки и да ги накараш да „свидетелстват“, че са видели с очите си нещо, което не се е случило.

Двамата депутати от партия „Воля“ допълват още, че не те са „изнудвали“ някого. Точно обратното. Случващото се с тях е политически рекет и изнудване, което ГЕРБ са поръчали с цел да запушат устата на непослушния опонент. А в дъното на този „държавен рекет“ са Борисов и неговото обкръжение, които не могат да се примирят с мисълта, че в България все още са останали някакви хора, които не са под техния контрол.

В заключение ще кажем, че Борисовата псевдо-партия ГЕРБ е все още на власт, не по волята на народа, а защото я подкрепя неолибералното западно статукво. Същото, което от няколко години се клати застрашително и заплашва всеки един момент да се срути. Именно загниващото и доминирано от САЩ западно глобално статукво даде възможност на един елементарен и посредствен човек като Бойко Борисов да се окопае във властта и да използва независимия съд като бухалка срещу всеки, дръзнал да поиска премиерската му глава.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

http://www.gudelnews.com/2017/07/blog-post_999.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!