Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Първата съпруга на Радев пратила жалба срещу него в СЕМ

На 3 юли Съветът за електронни медии е разгледал жалба на Гинка Радева за нарушени права на детето Георги Радев по програма „бТВ”. Повод е интервюто на президента по частната телевизия.

Жалбата е предизвикана от факта, че в национален ефир е споменато името на сина й Георги Радев.

По време на интервюто водещият Антон Хекимян пита президента за сина му във връзка с информация, че е участвал в училищен бой. Радев отговоря, че няма такова нещо и медиите преувеличават, защото става въпрос за неговия син.

Заради тази част от интервюто бившата съпруга на Радев праща жалбата до СЕМ.

По време на заседанието на регулаторния орган става ясно, че проверката на инспектората по образование в училището още не е приключила, случаят не е изяснен и „няма изразено становище от полицейските власти”.

Мария Стоянова от СЕМ казва пред в. „24 часа”, че на заседанието е посочила, че случаят е станал публичен, след като президентът е говорил за него, тъй като той е публичната личност, а не синът му.

СЕМ решава да изпрати отговор на Гинка Радева и да я уведоми какви действия ще предприеме. Освен това ще бъде изпратено и писмо до Държавната агенция за защита на детето за становище.

Припомняме - Гинка Радева е майка на двете деца на президента - тийнейджърите Георги и Дарина.

Двамата се развеждат преди три години, а от август м.г. Радев е женен за Десислава Генчева.

Пред Епицентър.бг Румен Радев разказа преди година: "Имам коректни отношения с бившата си съпруга. Тя е прекрасен човек, възхитителна майка на нашите деца. Намерили сме разумен начин да делим своите отговорности, да се грижим за децата си. Благодарен съм и на Деси, че помага, особено за образованието на децата."

Двамата бивши съпрузи запазват отношенията си от светлината на прожекторите. В едно от малкото си изявления за първия си съпруг Гинка Радева заявява, че го уважава много. Тя не е коментирала публично нито веднъж поведението на бащата на децата й, демонстрирайки дистанцираност от новата му роля в обществото.

Гинка Радева живее съвсем скромно, работи в голяма банка, пазарува сама, вози се в градския транспорт. Радева, която не е сменила фамилията си след развода с генерала, преди това е работила във финансова фирма.

http://epicenter.bg/article/Parvata-sapruga-na-Radev-pratila-zhalba-v-SEM-sreshtu-nego/132354/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!