Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандален заговор! Британски военни убили десетки невинни в Афганистан, хвърлили вината върху Русия

До момента са проверени 52 случая на убити цивилни граждани

Представители на специалните части SAS са убивали афганистанци по време на нощни набези в домовете на хората. След това оставяли на място руски оръжия, за да оставят впечатлението, че убитите са талибани

Британските елитни части са заподозрени, че по време на акции в Афганистан са убили десетки невъоръжени цивилни, а след това са успели да фалшифицират новините, за да могат да прикрият военните си престъпления. Това разкрива The Sunday Times, позовавайки се на военната полиция, пише БЛИЦ.

Представителите на специалните части SAS са убивали афганистанците по време на нощни набези в домовете на хората. След това оставяли на място руски оръжия, за да оставят впечатлението, че убитите са талибани. Някои от застреляните били връзвани преди това, на други военните са слагали качулки.

Зверските престъпления са ставали от 2010 до 2013 година. Разследването за тях се води под кодовото название операция Northmoori. Според The Sunday Times става въпрос за едно от най-мащабните вътрешни разследвания, водени от военната английска полиция.

В него до момента са взели участие над сто униформени. По време на разследването е станало ясно, че британските тайни служби са фалшифицирали документи, за да могат да прехвърлят вината за убийствата на руснаците и афганистанците.
Куршумите, извадени от жертвите, обаче, са съвпадали с калибъра, използван от частите на SAS. Разследващите са се сдобили и с виеоматериали, заснети с дрон, на които се вижда как британски военни стрелят по цивилни.

До момента са проверени 52 случая на убити невинни, разследването първоначално е трябвало да продължи до 2021 година. Британският министър на отбраната, обаче е заявил, че резултатите ще бъдат готови много по-рано.

http://epicenter.bg/article/Skandalen-zagovor--Britanski-voenni-ubili-desetki-nevinni-v-Afganistan--hvarlili-vinata-varhu-Rusiya/131730/7/0

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!