Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десислава Радева облече яркочервен тоалет в стила на Нанси Рейгън

Паралелът между облеклото на двете първи дами е очевиден. Яркочервената рокля на г-жа Радева навежда на асоциации, сходни с тези в цялостния стил на американската ѝ предшественица

„Модата е нещо, което можеш да си купиш, стилът - нещо, което трябва да притежаваш”, казва една от най-влиятелните модни редакторки на „Вог”- Една Улмън Чейс. Няма човек, който да оспори факта, че облеклото е невербален код, който „говори” повече и от самата реч.

В този смисъл стилът на първата дама трябва да е подбран, така че да носи послание, да съответства на институцията и да представя подобаващо лицето на цяла нация, на цяла една държава.

Безспорно облеклото на съпругата на президента Деси Радева е една от най-коментираните теми, съпътстваща всяка нейна публична изява.

В момента г-жа Радева придружава съпруга си на работно посещение в Полша. Фотосите от срещата на президента с българската общност в страната акцентират върху избора на облекло на президентската двойка. Семейство Радеви са съчетали тоалетите си, залагайки на червената гама - президентът е с официален костюм и аленочервена въртовръзка, а съпругата му е заложила на прилепнала рокля в същата цветова гама с подходяща дължина.

Изборът на този цвят напомня за друга първа дама, чиято запазена марка безспорно си остават женствените тоалети в червено – Нанси Рейгън.

Съпругата на президента на САЩ често е критикувана заради демонстративната си елитарност и твърде скъпите си тоалети, но остава в историята с елегантния си стил и вроденото чувство за класа. Нанси предпочита яркочервени рокли, доказателство, за което е и портертът ѝ в Белия дом, където носи любимата си блуза в кървавочервено. Същият нюанс тя избира и за официални приеми, където често облича прилепнали дълги рокли с множество дантели. Ясно е едно - тя никога не се влияе от модните тенденции, а сама ги налага чрез начина си на обличане.

Нанси Рейгън дори измисля прякор за любимия си нюанс, наричайки го „приповдигнат/ повдигащ духа” цвят. Според психологията на цветовете, хората които харесват този цвят винаги постигат онова, което искат, винаги са в движение, винаги са извор на енергия.

Нанси Рейгън и днес се нарежда в списъка на най-влиятелните първи дами на САЩ, за нея стилът е начин на живот.

Паралелът между облеклото на Десислава Радева и Нанси Рейгън е очевиден. Яркочервената рокля на българската първа дама навежда на асоциации, сходни с тези в цялостния стил на американската й предшественица. Елегантната рокля на г-жа Радева, решена в червено говори за стил, класа, сила на характера. Тоалет, привличащ вниманието, но женствен и консервативен, открояващ се и носещ послание.

Само времето ще покаже дали Десислава Радева ще продължи да следва елитарния стил на Нанси Рейгън и дали ще успее да се наложи като модна икона, подобно на американската си предшественица.

http://epicenter.bg/article/Parvata-ni-dama-obleche-yarkocherven-toalet-v-Polsha/131542/10/84

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!