Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Краят на битката за референдума, започва войната за демокрация. 3,5 млн българи срещу 240 изедници

Законопроектът за мажоритарния вот, отразяващ желанието на милиони българи брутално бе отхвърлен от парламента. Едва ли в най-новата българска история има подобно нагло, безпардонно, обидно поведение от страна на т.нар. политическа класа. Факт е, че през последните 27 години сме свикнали на всичко – лъжи, измами, кражби и грабежи , фалити на банки, мутренски времена… Свикнахме… Примирихме се дори…
До такова безочие обаче псевдополитиците не са стигали. Безочие и нагъл цинизъм! Голям гьонсурат трябва да си, за да не приемеш искането на твоя собствен народ, на твоите братя, сестри, на родителите ти, на децата ти, на приятелите ти… На българския народ! Резил! Брутален и отвратителен!
На 6 ноември 2016 г. 3,5 млн. българи гласуваха на Националния референдум. Близо 3 млн. поискаха мажоритарен вот, задължително гласуване и намаляване на субсидията. Ясно, точно. И категорично! Това е желанието на суверена, на работодателя. На България! Това е върховната демокрация – народът го пожела! Точка. Това сме ние, българите, които изпращаме вас, депутатите на работа. Ние ви плащаме заплатите, ние ви осигуряваме самолетите, ние ви готвим евтините кюфтетата,ние ви избираме в края на краищата! НИЕ! Няма по-висша сила в днешния правов ред освен Суверена. НАРОДА! Той, НАРОДЪТ Е НАД ВСИЧКО. И той се произнесе. Дискусиите и ластиците са излишни. Приключиха. Приключва и вашият филм, който вие си снимахте и ни прожектирате вече 27 години.
ГЕРБ И ЛИЦЕМЕРНИЯТ ИМ ОПИТ.
Проектозаконът на ГЕРБ не мина, не мина, а можеше. Можеше, но ГЕРБ не искаше. Тази прогнила политическа партия е във властта повече от 10 години, 3 пъти сформира правителство, влиза в името на властта във всякакви гнусни, предателски коалиции. Те знаят отлично как да гласуват закон, който да получи одобрението на парламента дори и след предвиденото несъгласие на опозицията. Те са наясно с лостовете, с начина. Наясно са. Те са го правили и ще го правят ако им позволяваме още! Ако искаха, от ГЕРБ щяха да прокарат и текста за мажоритарния вот и за намаляването на субсидията. Но не стана. „За“ проектът гласуваха 98 народни представители – 87 от ГЕРБ, 10 от Воля, 1 въздържал се. Простата сметка показва, че 10 така важни народни избраници са липсвали. И забележете… моля забележете – 8 „гербера“ и 2-ма „бензинджии“ ги нямаше. Липсваха. Нямаше ги! Защо ли? Отговора си го дадохте вече, нали? ГЕРБ НИКОГА, ПО НИКАКЪВ ПОВОД И ПО НИКАКЪВ, АМА АБСОЛЮТНО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СА БИЛИ ИСКРЕНИ В ДЕКЛАРИРАНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТ МАЖОРИТАРНИЯТ ВОТ И ДА СЕ НАМАЛИ ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ! Н И К О Г А !!! *
И днес всичко лъсна, лъсна като юнското слънце навън! И за това ако всички депутати и на двете партии бяха на работните си места, ситуацията щеше да е по-различна. Защото и БСП, и ДПС, и т.нар. патриоти знаят добре кога могат да напуснат пленарната зала и да намалят кворума. Правили са го преди, правят го и сега. И ако ГЕРБ искаха да мине техния законопроект и се бяха постарали, сега щеше да се случи точно това това. Вместо това Герберите събориха собствения си кворум!!! Събориха го, за да не мине… собственият им законопроект!
ИГРАТА СВЪРШИ.
Лицемерието им удари дъното. Демагогията е нечувана, невиждана. И всички го разбрахме. Цветан Цветанов заяви от трибуната на Народното събрание, че партията му не подкрепя референдума, но… „така са пожелали българите“. Да, пожелахме го и вие трябваше да го направите, а не да се криете сред процедурни хватки, популизъм, лъжливи думи. Трябваше да изпълните исканията на хората. Безусловно и бързо! Още в предишното Народно събрание. ГЕРБ тогава след като пренебрегнаха законопроекта на Омбудсмана и инициаторите на референдума, предложиха недоносен техен и не си мръднаха и малкия пръст дори той да се превърне реалност. Думите не се превърнаха в дела, напротив. В умишлен провал.
В продължение на месеци 36 от най-видните социолози, политолози**, всякакви други палячоЛОЗИ изсипваха кофи с мръсотия върху референдума**. Опитваха се да ни убедят колко ужасна и страшна е мажоритарната система, колко лошо е да се намали субсидията. Внушаваха ни, че не разбираме от нищо, едва ли не, че сме неграмотни, че сме сбъркали в избора си… Че как иначе бедните, нещастни, измъчени и изтерзани депутати ще получат само 1 лев на глас? Как ще се откажат от милионите, които отиват за скъпи апартаменти, коли, пребогати вечери, луксозни пътувания. Внушаваха ни от сутрин до вечер чрез всички медии на властта. Но тези същите социолози и политолози, които ближат обувките на Борисов и Цветанов не успяха да променят мнението ни. Не успяха! Въпреки усилията, въпреки получените хонорари и добре отиграните сплетни.
Какво повече да очакваме?

Според правилника на Народното събрание чл. 82. (1) „законопроект, който е отхвърлен на първо гласуване, може да бъде внесен и разгледан повторно само след съществени промени в основните му положения, което се отразява в мотивите, и не по-рано от три месеца след отхвърлянето му“. Тогава евентуално, след три, месеца ще се опитат отново. Горките. Да не се озорят по време на лятната ваканция, докато се пекат на Малдивите или Бали, и докато българите се стягат за зимата, защото иначе трудно могат да преживеят.
Та тогава евентуално щели да мислят отново за законопроект за промяна на Изборния кодекс и за намаляване на субсидията? Боже! Върховна наглост. Чакахме ги 1 година. Чакаме ги вече половин век…
СТИГА. ДО ТУК ЧАКАХМЕ. ДО ТУК ЧАКА И СЛАВИ, КОЙТО ТЪРПЕЛИВО ВЪРВЕШЕ ДВЕ ГОДИНИ ПО ЗАКОНА. ДА, СЛАВИ ВЪРВЯ ПО ЗАКОНА И ИМ ДАДЕ ДОСТАТЪЧНО, ДАЖЕ ПРЕДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ. Чака с цената на не една и две загубени надежди, на не един и двама разочаровани…
СТРАНИЧНИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ БСП, ДПС, ВОЛЯ И ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ.
Лицемерна, но не до там, колкото на ГЕРБ се оказа и играта на цялата т.нар. опозиция, барабар с коалиционните партньори на Борисов. Левицата и псевдопатриотите изградиха двуредова стена срещу народа си, но поне ясно заявиха позицията – нас не ни интересува българския народ. Не ни интересува мажоритарна система, а пък да си намаляваме благата субсидийка – АБСУРД, казаха гласно те. Майната ви. Човекът-партия Веселин Марешки, очевидно глътнал малко повечко хапчета, използва времето за дебати, за да промотира собствената си личност, собствените си безумни предложения и псевдоидеи. Хората на Доган за пореден път заеха средната линия – до последно никой не разбра на коя страна са. Най-вероятно не договориха добра и изгодна цена с ГЕРБ. Всички тези партии на плеснясалото статукво обаче не направиха и крачка в желаната от народа посока. И вкупом хвърлиха в коша ПРОМЯНАТА! Защото ги е страх. Страх ги е от възмездието, от раздаването на правда. Страх ги е от справедливост! Изпокриха се като мишки в горящ потъващ кораб. Избягаха. Пореден, драстичен и безпрецедентен срам за българската политическа система и абсолютно доказателство, че подобни душици нямат място в сградата, на която пише „Съединението прави силата“. Нямат.
Слави, ти си на ход. Краят на битката дойде. Неуспешно за 3,5 млн. българи. Започна началото на войната за демокрация, за справедливост. Нея няма да изгубим.
Хората са отдавна с теб. Очакват те!
Чакат и искат да ги поведеш. Слави, ти беше повече от толерантен. Слави, ти даде достатъчно, даже предостатъчно време на депутатите да облекат решенията в закон. Те ни игнорираха заедно с теб. Днес те подписаха оставките си. И само ти можеш да ги приемеш. Ние отдавна вече го сторихме. Народът няма да тръгне, ако няма водач, ако някой не се изправи и не каже, че е време за промяна, време да изхвърлим боклука.
НАРОДЪТ СИ ЧАКА И СИ ИСКА СВОЯ ВОДАЧ.
Слави, ти си човекът, обединил милиони българи на 6 ноември, чакаме да ни обединиш и сега. Заради ПРОМЯНАТА, ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ.
Близо 190 000 българи са се подписали в онлайн петиция с искане за протести, с искане Слави да влезе в политиката – сега. Няма време за отлагане. СРОКЪТ ИЗТЕЧЕ ОКОНЧАТЕЛНО НА 15 ЮНИ. Две години чакахме, чакаме ги десетилетия. Две години минаха в политиканстване, в законови битки. Две години. Хората се разочароваха, аз се разочаровах, но до днес. Днес отново ние, българите бяхме зашлевени. Изплюха ни се в лицата буквално. Погазиха правото ни на демокрация.
Слави, затова нека днес заедно да извикаме, да изкрещим: СТИГА! ДО ТУК БЕШЕ! КРАЙ!
И ЗАЕДНО С ТЕБ ДА ВЗЕМЕМ БЪДЕЩЕТО, СЪДБАТА СИ В СВОИТЕ РЪЦЕ! Ти вече го каза.

Източник: Миролюб Борисов, dnes-bg.org

http://www.gudelnews.com/2017/06/35-240.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!