Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов гневен: Всичко живо в администрацията или ще работи, или ще си ходи! Ще има още арести!

Ще бъдем неотстъпчиви към безобразията в администрацията - КАТ, кадастъра, общините. Ще има още арести като тези в ДАИ. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който участва в церемонията по връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г. на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

Премиерът разкри, че не е доволен от ситуцаията с Пламен Узунов, който нито е уволнен, нито иска сам да си подаде оставката. Бившият вътрешен министър и настоящ съветник на Румен Радев се появи на снимки от миналото, на които се е издокарал като Адолф Хитлер на купон. "Хората да си направят изводи какво говарят някои и какво вършат. Казахме тогава, когато имахме идентичен случай, че хората били у дома, шегували се, но бяхме безапелационни и уволнихме зам.-министър. Тогава не ни оставихме 10 дни. Президентът ни обвини, социалистите, всички останали партии. - Фашизъм! Пуснаха сигнали и питания до Брюксел, не ми харесва този двоен аршин. Оттук-нататък не се меся. Това са други институции, те отговарят", коментира той

Премиерът е получил сигнали от наши сънародници за опашки пред консулската служба на посолството ни в Лондон. Вече са предприети мерки за справяне със ситуацията. По разпореждане на външния министър Екатерина Захариева, в консулската ни служба в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители от МВнР за по-бързото обслужване на нашите граждани в Обединеното кралство.

Същевременно служители от състава на посолството ни бяха пренасочени по спешност в консулската служба, за да подпомогнат работата на консулите.

Безхаберие - не мога да си обясня - да виждаш, че хората висят по опашки, тормозят се и да чакаш някой със сила да те кара да го промениш. Да си върви заплатата, бонбоните и уискито... Но било каквото било - сега възлагаме доста нови инструменти, посочи премиерът и даде като пример новата Наредба за горивата, която трябва да стане още по-строга. 24 часа онлайн сигналът трябва да върви от всяка колонка към данъчните и да има пълен контрол на софтуера, ще видите, че ще съберем повече приходи, каза премиерът Борисов.

Той посочи, че във всички сфери на администрацията ще се работи за преодоляване на бюрокрацията и улеснение и въвеждане на онлайн услуги за гражданите. Премиерът отбеляза, че институциите от тук нататък трябва да работят в полза на гражданите.

"Всичко живо в министерства и агенции или ще работи в полза на гражданите и бизнеса, или ще си ходи", каза Борисов. Войната ще е голяма, но ще надделеем. Всеки министър трябва да започва деня с това какво е направил в неговото министерство по тази тема, посочи Борисов. Той каза, че можем да си подредим държавата, но трябва взаимна връзка, така че нито критиката, нито сигналите ще обидят премиера. По думите му обаче съпротивата на администрацията ще е голяма, защото тя от десетилетия така е свикнала да работи.

http://epicenter.bg/article/Borisov--Vsichko-zhivo-v-administratsiyata-ili-shte-raboti--ili-shte-si-hodi--Shte-ima-oshte-aresti-/129789/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!