Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Над 20 хиляди лева струва лечението на подбраните нашественици от АМ Тракия представяни като бежанци и мигранти на болницата в Пазарджик

Над 20 000 лева струва лечението на мигрантите, които пострадаха в катастрофата с бус на автомагистрала „Тракия” в неделя. Това е сумата само за изписаните четирима. В момента в МБАЛ-Пазарджик са настанени още трима, чието лечение продължава. Разходите на лечебното заведение едва ли ще бъдат възстановени от държавата, заяви директорът д-р Васил Вълчев. Причината е, че у нас не е регламентирано как да става подобно възстановяване за средства за „нерегистрирани мигранти”, каквито пострадалите в инцидента се явяват. Средства се възстановяват само при лечението на вече регистрирани и заболели чужденци, опитали незаконно да преминат през страната. Ранените в катастрофата на магистралата обаче не са такива, пише Тraffiknews. Линейките са ги откарали до МБАЛ-Пазарджик, защото е най-близка до мястото на инцидента, и оттогава те са отговорност на болничното заведение.

На един от мигрантите – афганистанец, предстои операция на бедрото. Само ортопедичният пирон, който ще се използва за нея, струва около 1800 лева. Това също са пари, които болницата сама ще трябва да плати. Тя ще се грижи и за пациента, който бе откаран за кратко в Пловдив. След направена му операция на лицето, той е върнат отново в Пазарджик. Кога ще бъдат изписани тежко пострадалите все още не е ясно. Разход за лечебното заведение обаче са не само оцелелите, но и починалите в инцидента мигранти. Телата им все още са в хладилната камера на моргата на болницата, заемат места, а престоят им там струва на болницата по 300 лева на ден.

Източник: Novini.bg 

Бунт на потъващия кораб: И Чехия отказа да се подчини на ЕС – няма да приема подбраните групи нашественици представяни като бежанци и мигранти!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!