Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Става напечено! Руският боен флот се завръща към бреговете на Сирия

Ситуацията край бреговете на Сирия става все по-напечена след като американските ескадрени миноносци "Портър" и "Рос" изстреляха 59 крилати ракети "Томахоук" по авиобазата "Ал Шайрат" в сирийската провинция Хомс. Към сирийските брегове се прехвърлят руски бойни кораби, предава "Русская весна".

Турският сайт Bosphorus Observer, който следи за морските съдове, преминаващи през Босфора, докладва за руски бойни кораби, които се завръщат в Средиземно море.

Според наблюдателите при преминаването си през Босфора е била забелязана фрегатата "Адмирал Григорович".

В началото на 2017 г. Кремъл реши да съкрати значително силата на военно-морската си групировка в Сирия във връзка с постигнатото споразумение за прекратяване на огъня.

В основните си бази се завърнаха самолетоносачът от Северния флот "Адмирал Кузнецов", бойната фрегата от Черноморския флот "Адмирал Григорович", тежкият ракетен крайцер "Петър Велики", както и големият кораб за борба с подводници "Североморск".

Край бреговете на Сирия бойни действия водиха и флагманите на Тихоокеанския и Черноморския флот - ракетните крайцери "Варяг" и "Москва". Те осигуряваха безопасността на руската военно-въздушна база в Латакия, след свалянето на руски Су-24 от турските ВВС през ноември 2015 г.

И двата крайцера са въоръжени със система за противовъздушна отбрана „Форт”, аналог на С-300. Те са в състояние да свалят всяка цел на разстояние 300 км. и височина до 90 км.

http://epicenter.bg/article/Stava-napecheno--Ruskiyat-boen-flot-se-zavrashta-kam-bregovete-na-Siriya-/124756/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!