Великобритания отменя законодателството на ЕС – заличава 12 000 ограничения и регламента! Нито СССР, нито САЩ са успели да наложат подобен диктат!

Британското правителство обяви план за приемане на Закон за отмяна на законодателството на ЕС (Great Repeal Bill).
Законът фактически ще сложи край на юрисдикцията на Европейския съюз във Великобритания и ще преобразува всички европейски закони в британски, когато страната официално напусне ЕС.
Основните точки в този законопроект представя Асошиейтед прес, цитирана от БТА:
Какво ще се случи с приемането на този закон?
Законът, когато бъде приет, ще отмени британския Закон за Европейските общности от 1972 г., слагайки край на юрисдикцията на европейското законодателство във Великобритания в деня, в който тя напусне официално блока. За да се осигури плавен преход, законът ще преобразува всички европейски закони в британски закони.
Какво ще засегне това?
Над 12 000 европейски регламента са в сила във Великобритания сега. Законът ще обхваща както важни въпроси като имиграцията и края на юрисдикцията на Европейския съд, така и по-технически въпроси, които ще регулират британските банки, авиокомпаниите и химическите компании.
СССР не е налагал толкова ограничения на републиките.
САЩ не налагат толкова ограничения на щатите.
А СССР и САЩ са държави, за разлика… уж… от ЕСССР
Цитат:
„Над 12 000 европейски регламента са в сила във Великобритания сега.“
Това е големият проблем. Липсата на суверенитет и налагане на норми. Ако и ние се измъкнем от хватката на ЕС, ще трябва да преразгледаме всички налагани ни от ЕС закони. Без значение дали става дума за трети пол или друга глупост. Трябва да стане отново валидно нашето си българско законодателство, а не да те съдят по нещо хрумнало например на Юнкер.
Защо е толкова спорен този законопроект?

Заради големия брой на законите и ограниченото време, британските депутати ще бъдат призовани да делегират власт на премиера Тереза Мей и на нейното правителство да внасят промени в някои от законите, без да има подробни дебати или гласуване в парламента.
Правителството каза, че ще използва някои от така наречените „правомощия на Хенри Осми“ само за технически въпроси, но депутатите се страхуват, че може да се стигне до затягане на хватката около властта от страна на министрите.
Какво общо има Хенри Осми? По силата на закон от 1539 г. крал Хенри Осми имал правото да законодателства чрез прокламации. Законът е отменен веднага след смъртта му през 1547 г., но сходни правомощия са включени в законодателството на съвременна Великобритания.
Джереми Корбин, лидерът на британските лейбъристи, разкритикува неотдавна този подход в интервю за британската телевизия Ай Ти Ви, като каза, че според него властването на Хенри Осми не се е отличавало с насърчаване на демокрацията, а с диктаторски правомощия, целящи заобикаляне на силно ограничената по онова време парламентарна власт.
ОТ ФОРУМА:
Браво, незабавно заличаване на идиотското еврогерманско законодателство във Великобритания. такова трябва само за малоумните тикви от източна европа ,които са в евроаншлуса.
Завиждам на англичаните!Българите могат да разчитат единствено,на пълното разпадане на тоя ЕС!Като гледам как се развиват събитията,мисля,че ще бъде скоро!
Dir.bg
http://dnes.dir.bg/news/otmjana-zakonodatelstvo-brekzit-25534989?nt=4 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!