Tyxo.bg counter

120 американски бойци дойдоха в Ново село да си пазят демокрацията и да ни оправят ориентацията, че много се бавим с редуциране на нацията

Акад. Петър Иванов: Братя, България умира! Вече намаляваме не с 220 души на ден, а с 260, или с 11 души на всеки час!

На учебен полигон Ново село са настанени  120 американски военнослужещи. Рота от 3-та бронирана бригада от Форт Карсън, Колорадо, от състава на Сухопътните войски на САЩ ще бъде дислоцирана там и се очаква до края на седмицата да бъдат транспортирани и 15 бойни машини Брадли, две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника, съобщиха от Министерство на отбраната.
На среща през декември 2012 г. между българския премиер Б.Борисов и президента на САЩ тогава Барак Обама, Борисов поиска засилено присъствие на американски военни у нас.

Мотивът за постоянното присъствие на американската армия на наша територия бе да се постигне по-голяма сигурност в региона и войската ни да тренира и да се обучава с по-опитните американски бойци.

От МО са поискали САЩ да изпращат повече войници на полигон Ново село до Сливен, както и да има постоянно военно командване от US армия там.
Освен полигон Ново село, САЩ могат да използват авиационните ни бази Граф Игнатиево и Безмер, както и един военен склад до Бургас.
Най-използван за сега е  полигонът в  Ново село.
Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция Атлантическа решимост. 

http://19min.bg/news/8/85554.html#85554 

Защо американците не плащат наем за базите си у нас?

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни