Tyxo.bg counter

Средната заплата мина 1000 лв, отчете НСИ! Форумът избухна: Едни лапат месо, други рупат зеле, а всички – свинско със зеле!

НСИ отчете за България много по-висок ръст от всички прогнози. Безработицата падала, но и заетостта също. Средната заплата за миналия декември пък е стигнала 1012 лв.

БВП на България се повиши през четвъртото тримесечие на 2016 година с 0,9% спрямо третото тримесечие и нарасна с 3,4% спрямо същия период на предходната година.

Коментар:

БЕЗРАБОТИЦАТА ПАДАЛА НО И ЗАЕТОСТА СЪЩО!
КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ?
1. ХОРАТА НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ
2. ХОРА УМИРАТ В БЪЛГАРИЯ
3. ЗАКРИМАТ СЕ РАБОТНИ МЕСТА
СРЕДНАТ АЗАПЛАТА СЕ БИЛА ПОКАЧИЛА АЙ ГЛУПОСТИ !

Така е. Едни лапат месото, други рупат зелето. Води се, че всички ядем свинско със зеле. 
Това представлява ускоряване на растежа на тримесечен база, след като през периода юли – септември БВП нарасна с 0,7% и запазване на темпото на растежа от 3,4% на годишна база, което беше отчетно и през третото тримесечие, съобщава НСИ, на който се позова БТА.

Днешната експресна оценка на НСИ за последното тримесечие, показваща растеж на БВП с 3,4% на годишна база, надвишава есенна макроикономическа прогноза на Министерството на финансите, според която икономиката ще нарасне през 2016-а година с 3,2%. Данните също така надвишават и оповестената преди ден „зимна“ прогноза на Европейската комисия, според която БВП на България е нараснал през миналата година с 3,3 на сто.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна заплата e 990 лева и нараства спрямо третото тримесечие на 2016 г. с 5.2 на сто.

Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение на средната месечна работна заплата, са „Образование“ – с 12.6 на сто, и „Операции с недвижими имоти“ – със 7.3 на сто.

Средната брутна месечна работна заплата за октомври 2016 г. е 982 лв., за ноември – 974 лв., и за декември – 1012 лева, показват данните на НСИ.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. средната месечна работна заплата нараства с 8.2 на сто спрямо четвъртото тримесечие на 2015 г., като най-голямо e увеличението в икономическите дейности „Култура, спорт и развлечения“ – с 21.6 на сто.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. безработните са 214.9 хил., а коефициентът на безработица – 6.7%. В сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 г. броят на безработните намалява с 46.1 хил., а коефициентът на безработица – с 1.2 процентни пункта, отчете НСИ.

В същото време обаче през четвъртото тримесечие на 2016 година коефициентът на икономическа активност за населението на възраст 15-64 навършени години е 68 на сто, като намалява с 1.2 процентни пункта в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 година.

Коефициентът на заетост за населението на възраст 15-64 навършени години е 63.4 на сто, като в сравнение със съответното тримесечие на 2015 г. намалява с 0.3 процентни пункта.

ОТ ФОРУМА:

да,да повервахме ви на тая дезинформация…..в София може и да се доближава до тази цифра,ама в дълбоката провинция си е пълна мизерия и беднотия със средна заплата 390 лева ….

Скоро се очаква вълната от имигриращи швейцарци да започнат да се спречкват с мирните жители на Столипиново. Желанието на икономическите имигранти от страната на шоколада да вземат от нашият ‘висок растеж и доходи, ниска безработица’ създава и икономически проблеми в родината им. Ролекс, Патек Филипе, Константин Вайшерон и един тон компании от топ химичната индустрия се оглеждат за дюкянчета в Софииски МОЛ-ове за да могат да избегнат фалит.

до изборите да не мине 1000. Достатъчно е само Борисов да обяви месечния си доход от 30 000 000 лева и хоп по 10 лева на прост калпак средно отгоре. Реално той едва ли се задоволява с толкова малко, но и това стига. Така че оптимистично бройте до 1000. Ама било мизерия. Е милионерите нали растат.

http://dnes.dir.bg/news/nsi-bezrabotitza-zaetost-rastezh-zaplata-25257827?nt=4 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни