Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Франция, която ни учеше, как да интегрираме циганите ги екстрадира на куп!

Между 15 000 и 17 000 роми живеят в лоши условия без достъп до вода и електричество в импровизирани, незаконни лагери в цяла Франция, според националното преброяване на населението и данни от неправителствените организации в страната. Властите често се оправдават, че събарят импровизираните бараки и демонтират лагерите им поради санитарни причини, съобщава агенцията Ал Джезира.

Катрин Моток, която е върл борец против анти-дискриминацията споделя за Ал Джазира: "Ние многократно призоваваме френските власти ... да се сложи край на насилственото изселване и да се вземат серия от мерки, които да позволят на ромите да се възползват от правото си на подходящо жилище и да не бъдат дискриминирани, което да е гарантирано от множеството международни и регионални организации за правата на човека и Франция трябва да се съобрази с това.

През юни 2016 г., няколко организации и агенции - включително Съвета на Европа и Върховния комисар по правата на човека на ООН - предупреждават местните власти на целият континент, да осигури на ромите "устойчиви" жилища, а децата да бъдат извадени от среда на особен риск и социална изолация.

Между 10 и 12 милиона роми са смята, че живеят в Европа, като най-много са в източните части на континента. Техните корени са в Индия, а ромите са мигрирали към Източна Европа през 10 век, като са били преследвани през цялото време.

След разпадането на Съветския съюз и разпадането на Югославия, много от заминават на запад, като се стремят да се измъкнат от бедността и дискриминацията.

През 2010 г. Европейският съюз разкритикува Франция за строгите мерки срещу незаконните ромски лагери, стартирани от тогавашния президент Никола Саркози.

През същата година, хиляди роми бяха депортирани в Румъния и България от Франция, но те отново се върнаха в страната на Наполеон.

http://spodeli.eu/frantsiya-koyato-ni-ucheshe-kak-da-integrirame-tsiganite-gi-ekstradira-na-kup-articles-14460.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!