Tyxo.bg counter

Марин Льо Пен: Европейският съюз е умрял, но не го знае!

Евросъюзът е изгубил жизнеспособността си, а Франция трябва да напусне сдружението, ако не получи от Брюксел редица преференции. Това посочва кандидатката за президентския пост на Франция и лидер на френския Национален фронт Марин льо Пен в интервю за германския в. "Билд ам зонтаг", предаде БТА.
 
"Евросъюзът е умрял, но все още не знае за това, той се провали по всички направления: икономическото (растежът е много бавен), социалното (бедността нараства, а безработицата е прекалено висока), в сигурността (ЕС не е в състояние да защити границите си, не може да ни защити от ислямския тероризъм)", твърди Марин льо Пен.

Ако спечели изборите през пролетта, лидерката на Националния фронт ще настоява Франция да получи преференции от Брюксел със заплахата да извади страната си от съюза.

В събота в германския град Кобленц се проведе конгрес на представителите на дясната формация "Европа на нациите и свободите", която има 40 от общо 751 места в Европейския парламент. Във форума, според данни на организаторите, са участвали 1000 души, сред които Марин льо Пен, лидерът на холандската Партия на свободата Герд Вилдерс, ръководителят на италианската Северна лига Матео Салвини и председателят на "Алтернатива за Германия" Фрауке Петри.

Конгресът протече на фона на многобройните протести, в които участваха центристки и леви политически движения, припомня БТА.

epicenter.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни