Tyxo.bg counter

Полските националисти обявиха тотална война на мигрантите! Бой, счупени витрини и огън!

Серия от атаки срещу заведения, типични за източните държави и управлявани от мигранти от Близкия Изток и Северна Африка в Полша бяха регистрирани след нова година, съобщи „Газета виборча”. Повечето от атакуваните „кафе-кебапи“, както са известни в страната, са били нашарени с надписи на полски и английски. Съдържанието е проклятия срещу собствениците и показване на връзка с „Ислямска държава”.

В две от заведенията са счупени прозорците и вътре са хвърлени коктейли „Молотов”. Собствениците на тези заведения са египтяни и живеят в Полша от осем години. В друго заведение пък избухнал скандал заради отказ на поляк да си плати консумираната кока кола. Започнал бой, в който полякът бил ударен по главата и починал, пише Пик.

На следващия ден пред заведението се събрала тълпа от няколкостотин души, започнала да хвърля камъни и да крещи нацистки лозунги. Накрая подпалили инвентара и се разотишли. Полицията опитала да се намеси, но и срещу полицаите полетели камъни и те се оттеглили. След няколко часа била подпалена и къщата, в която живеели мигрантите от Тунис. Полицията във Варшава съобищ, че за участие в безредиците са арестувани 28 души, на които ще им бъде повдигнато обвинение за участиев расистки прояви.

bgjournal.info

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

 

Харесайте facebook страницата ни