Tyxo.bg counter

ООН: Балканските страни незаконно връщат обратно мигрантите

Балканските държави масово продължават с незаконното депортиране на имигранти, които искат да достигнат до Западна Европа по т.нар. „балкански маршрут“, алармира агенцията за бежанците на ООН (ВКБООН).
Над 1000 души от Близкия изток, Азия и Африка са били изгонени през ноември обратно по този маршрут, заяви говорителката на сръбския клон на агенция Миряна Миленковска пред АФП.

Неправителствените организации за правата на човека и активисти също предупредиха, че нараства броят на законно регистрираните мигранти, които са били "незаконно депортирани" от Сърбия за България и Македония.
Около 7000 мигранти в момента са в Сърбия. Повечето от тях са насочени към 13 официални центрове за настаняване, а близо 1000 от тях спят в центъра на Белград, казва Миленковска.

Други 109 души са били депортирани през ноември в Македония от граничния мигрантски транзитен център на Сърбия в Прешево. "Всички те се върнаха в Белград и ни разказаха същата история: били са събудени в 4 ч. сутринта и откарани с полицейски ван в гора на границата с Македония“, заяви Паунович. /АФП

bgnes.com 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни