Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Афганистан не си ще придошлите у нас. Откриваме нови 3000 „кризисни места за мигранти”, освен още 1 лагер

България е поела ангажимент да открие нови 3000 „кризисни места” за настаняване на мигранти по линия на МВР срещу парите от ЕС и именно с тази цел се купуват 500 вагона, призна пред БНТ шефката на Агенцията по бежанците Петя Първанова. Тя допълни, че и в нейното ведомство се открива център в Пъстрогор от закрит тип, който на практика ще притежава още толкова нови места за настаняване. Заедно с него остават да работят досегашните 4 „площадки”, както за благозвучие ги нарича властта, за да не ги зове лагери.

От европейските средства за новия център и за издръжката на досега настанените по нейна линия ще отидат 25 милиона лева догодина или по 5 000 000 лв. на лагер. 180 са болните мигранти в лагера в Харманли, като сред тях има немалко с краста, което досега властите отричаха, но Първанова призна. Това е голям процент на фона на 1430 прегледани (не е ясно защо лекарите не са видели всички до общо 2002 души в лагера) или поне е доста по-висок от актуалния за населението на България в този момент. В България тази година са влезли 18 000 мигранти. Тези, които са успели да избягат в други държави от ЕС, ще ни бъдат върнати.

Афганистан не си ще придошлите у нас

Не излетя първият чартърен самолет, който трябваше  да върне обратно в родината им мигранти от Афганистан, които са в момента у нас. Страната, в която България от години харчи стотици милиони лева, за да поддържа мироопазващ контингент там, отказва да приеме собствените си хора. Няма да данни българското правителство да е предприело крути мерки, за да бъдат изпълнени повелите на международното право. Не е ясно също дали полетът от 6 часа в двете посоки и на стойност няколко десетки хиляди лева ще бъде за сметка на нашата страна, но е твърде вероятно, разказват експерти.

19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!