Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След изявлението на Борисов, че подкрепяме санкции срещу Москва, руснаците вече ни мразят

Малко са ги клали турците, пишат потребители в коментари под статиите в руските издания, наричат ни "жалък, страхлив народец, винаги готов на предателство"

Руската преса коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че България вече е "за" санкции срещу Русия заради ситуацията в Сирия. В информациите се подчертава, че благодарение на позицията на италианския премиер Матео Ренци предложението за нови санкции е било отхвърлено. 

Премиерът на България Бойко Борисов заяви, че е променил мнението си за санкциите срещу Русия заради ситуацията в сирийския град Алепо, предава информационната агенция Регнум. 

Изданието цитира думите на премиера, че това, което се случва в Алепо,трябва да бъде прекратено и коментира, че преди това Борисов многократно е изразявал надежда, че ръководството на ЕС ще снеме санкциите, които нанасят сериозни щети на икономиката на страната. Въпреки това той подчертаваше, че официална София ще продължи да се придържа към линията на Брюксел по отношение на санкциите, тъй като "европейската и българската позиция, това е едно и също". 

Изданието отбелязва още, че българското външно министерство, независимо от различните мнения в правителството, последователно се застъпва за продължаване на санкциите, като ги назовава "единственият инструмент, с който Европа разполага, за да сдържа руската агресия". 

За промяната в позицията на българския премиер информира и "Взгляд". Изданието цитира думите на Борисов, че България ще подкрепи въвеждането на нови санкции срещу Русия, ако това ще помогне да бъде спряна трагедията в Алепо и ще върне всички на масата за преговорите. Цитирано е и напомнянето на премиера, че се е изказвал и срещу САЩ, Франция и Великобритания, "когато заради техни бомбардировки са умирали хора". 

За разлика от спокойния тон на информациите, коментарите на читателите са унищожителни за България. 

Митя Митин: 

"Получили са мазол на езика от лизане..." 

Алексей Аршинов: 

"България е бедна страна, която никъде не я взимат, всичките доходи са само от туризъм, сега искат да спечелят и от русофобска пропаганда". 

Лыкова Ирина: 

"На тях (българите) дори от пипера им е останало само името". 

Кирилл Шишкин: 

"Е, вече не могат да се надяват на нищо от "Южен поток"... така че поне да лизнат стопанина за пореден път. 

Алексей Гордин: 

"Малко са ги клали турците, малко... През 1941 г. с немските "Пантери" тръгнаха срещу нас... предатели, също като хохлите (украинците)... Ценности, видител ли, изповядвали... Мръсници... Малко са ги клали турците." 

Андрей Коннин: 

"България е най-независимата страна на света. От нейното мнение нищо не зависи и нейното мнение никого не интересува." 

Дмитрий Л.: 

"Предател веднъж, предател завинаги." 

Злобный Азиат: 

"Жалък, страхлив народец. Винаги готов на предателство. Също като хохлите." 

pol smit: 

"Продажна скотска същност, също като бандеровците..." 

Превод и редакция: Епицентър.БГ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!