Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Петков: Плевнелиев е един нескопосан лъжец и клеветник, на който горният завършек на тялото служи Бойко Борисов да му бие „чембери”

Плевнелиев е лъжец и клеветник! Това заяви пред журналисти в Бургас зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той коментира интервю на Плевнелиев за Би Ти Ви, дадено по-рано днес, в което настоящият президент обвини председателя на АБВ Георги Първанов, че е подписал договор за сътрудничество с „Единна Русия“ - партията на руския депутат Пьотр Толстой (б. р. Толстой каза наскоро шеговито, че Русия е купила половин България, имайки предвид придобитите от руски граждани имоти по българското Черноморие) .

„Заявявам категорично, че това е единственият документ, от създаването на днешната българска държава, в който Русия чрез своята управляваща партия се ангажира, официално признава, декларативно уважава външнополитическия, стратегически избор на Република България за членство в Европейския съюз и НАТО“ , каза още Петков. И уточни, че договорът с Русия от страна на ПП АБВ е подписан от него, а не от президента Георги Първанов и може да се види на интернет страницата на партията.

„Русия се ангажира заедно с българските власти да търси решение за проблемите, които имаме в сферата на енергетиката. Това, че недоразумението Плевнелиев не може да оцени това, което е направила ПП АБВ , не изненадва никой разумен български гражданин. Той е един нескопосан лъжец и клеветник, на който горният завършек на тялото служи Бойко Борисов да му бие „чембери”, каза още Петков.

Той допълни, че за президента Плевнелиев да мразиш Русия е въпрос на заплащане. „Той по този начин счита, че някой ще го погали по главата. Той счита, че някой ще му удари „чембер” от НАТО или ще го пратят в Европейската комисия след всички тези гадории, които изсипаха на гърба на Ирина Бокова, да класират някъде Кристалина Георгиева, че да класират него и там. Да ни злепостави и там”, заяви Петков. Той добави, че се надява Би Ти Ви да му даде „Право на отговор“.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!