Tyxo.bg counter

Яйчени черупки – неповторим лек за гастрит и щитовидна жлеза

яйца от черупки

Ако търсите лек за гастрит, проблеми с щитовидната жлеза, язва или се нуждаете от пречистване на кръвта ви трябват яйчени черупки, които всеки ден изхвърляtе, като ненужен боклук.

Черупка от яйце

Малко от нас са се замисляли, че черупките на яйцата, които изхвърля, могат да са едно незаменимо лекарство. Те са един от най-добрите източници на калции, а това ги прави незаменими за костите, зъбите, а и не само за тях. Те могат да бъдат използвани за лечение и на други заболявания, като например язва и за пречистване на кръвта, така че преди да изхвърлим е добре да се замислим. Все пак за направата на домашни лекове с тях не се изисква образование, стават лесно и бързо и дават много добри резултати.

Химичен състав на яйчените черупки

Един от неоспоримите факти, които са доказали специалистите, е че яйчената черупка е с най-близък състав до този на костите и зъбите. Няма как да пропуснем да кажем, че в тези черупки се съдържа голямо количество от ценния за организма калций, който се усвоява лесно и бързо от организма. Разбира се това не е единственият елемент, който се съдържа в уж така ненужните черупки. Те са източници и на магнезий, алуминий, сяра, желязо, калий, натрий, силиций и фосфор. В тях има наличие и на протеини, аминокиселини, като някои от тях са изолевцин, лизин, цистеин, метоонин.

За какво се препоръчва консумацията на яйчени черупки

Много от специалистите препоръчват яйчени черупки на хора с ортопедични заболявания, като например при изкълчване на бедрото Те са лек за остеопороза, проблеми с костите и зъбите. Рецепти с тях помагат да се преборят заболявания, като язва, гастрит и други. Препоръчват се за пречистването на кръвта. Могат да се използват и за консумация от малки деца и бебета. Ако включите яйчена черупка в бебешката храна може да се преодолее риска от рахит или анемия на детето.

Какви черупки от яйца да използваме за лечение

Разбира се не се препоръчва за лечение да се използват черупките на купешките яйца. Тази препоръка е с цел да се избегне неблагоприятно въздействие върху организма в случай, че в черупките има попаднали различни антибиотици или химикали. Най-добре, ако предпочетете да се лекувате с черупките на яйцата да използвате домашни, органични яйца.

Лечебни рецепти с черупките на яйцата

1. При вродено изкълчване може да използвате тази рецепта – във вода сварете за 5 минути черупки от яйца. Това се прави с цел, а именно за убиване на патогените. Следва тяхното изсушаване на проветриво място. След това сухите яйчени черупки се смилат в кафемелачка на прах. На ден се изяжда от тях по 1/2 чаена лъжичка.

2. Домашна рецепта за калциев цитрат – непълна чаена лъжичка смлени черупки се смесва с супена лъжица прясно изцеден сок от лимони. Когато смесите двете съставки се получава химична реакция и се наблюдава шуптене и пукане. Тази смес се оставя да престои 4 часа. Тази калциева маса се приема за един ден, като е добре към нея се добави още капка витамин Д и 150 милиграма магнезий. Препоръчва се за здрави кости и зъби, при мускулни съкращения, нервна проводимост, за енергия, подсилване на имунитета и други.

3. Лек за щитовидна жлеза с яйчена черупка – сварете във вода черупките на 8 броя яйца. После ги извадете и ги изсушете на проветриво място. Смелете ги в кафемелачка, за да се получи прах. Към тях прибавете прясно изцедения сок от 2 лимона. Сложете илача в хладилника за 3 дена. Извадете го и към него прибавете литър домашна ракия и килограм домашен мед. Прибирате те го на хладно за още 7 дена. От него се приема по 4 пъти на ден. Количеството за един прием е равно на супена лъжица. Добре е да се взима след хранене.

4. Яйчени черупки при язва или гастрит – черупките отново се сваряват, изсушават и смилат на прах. Супена лъжица от тях се смесва със същото количество предварително смляно индийско орехче. Към тези съставки се добавят и 2 супени лъжици прясно изцеден сок от лимони. Прибирате илача в хладилника за 3 дена. След тях към него се добавя 100 милилитра топло прясно мляко. От него се взима 2 пъти на ден, като първия прием се извършва сутрин преди закуска, а втория вечер преди сън. Количеството за един прием е равно на супена лъжица.

5. Пречистване на кръвта– сварявате черупките от 5 яйца в вода. Изчаквате да изстинат и ги заливате с 3 литра вода. Прибирате ги в хладилника за 7 дена. После прецеждате. На ден изпивате по 3 чаши от тази лечебна вода, като може да добавите към нея и няколко капки сок от лимон.

bilka.info

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни