Tyxo.bg counter

УНИКАЛНО ВИДЕО: "Ислямска държава" потврди, че Русия ги унищожава, САЩ и НАТО не са убедени

"Аллах акбар!", повтаря терористът под въздушната канонада

Су-24 бомбардира в Сирия

Терористите от "Ислямска държава" заснеха видео, на което се вижда от земята как руски бомбардировач Су-24 нанася удари по техни позиции.

Кадрите показват момента, в който бойната машина хвърля бомбите, а малко след това се показват и поразените цели. Над унищожените военни обекти се издига гъст дим. Видеото е качено в интернет на 9 октомври, съобщава тв канал "Звезда".

Джихадистът, който е заснел кадрите, непрекъснато крещи: "Аллах акбар!". Чува се как по радиостанцията си говорят, че руснаците са хвърлили шест бомби. 

"Там имаше склад с боеприпаси! Сега всичко е в дим", превежда от арабски сайтът "Русская весна".

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че на 8 октомври руските самолети са извършили в Сирия 22 бойни излитания и са нанесли удари по 27 обекта.

Бомбардировачите Су-34 и Су-24 са атакували цели на осем базови пункта на терористите в провинция Хомс. Напълно са разрушени укрепленията, където са се укривали ислямистите. В 11 района на провинциите Хама и Рака са унищожени тренировъчни лагери на "Ислямска държава".

Русия започна военната операция в Сирия на 30 септември след официална молба за помощ от страна на президента на страната Башара Асад. / Превод: БЛИЦ

Френският министър на отбраната: 80-90% от ударите на Русия в Сирия не са насочени срещу „Ислямска държава“

Почти всички удари на Русия в Сирия са предназначени да защитят сирийския президент Башар Асад, а не да поразят позициите на „Ислямска държава“. Това заяви френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан пред радио Europe 1, цитира Фокус.

Той уточни, че около 80-90% от ударите са извършени над позиции, различни от тези на джихадистите.

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни