Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кабинетът продължава да раздава златни концесии на безценица

злато

Преди два дни с правителствено решение компнията „Трейс Рисорсиз“ ЕООД от София получи  концесия за добив на подземни богатства – метални полезни изкопаеми – златно-сребърни руди, от находище „Милин камък“, разположено в землището на гр. Брезник, област Перник. Концесията се предоставя за срок от 20 години, като само за първия седемгодишен период очакваните инвестиции са в размер на 45 млн.щ.д.

По оценки на специалистите количеството злато и сребро в находището са верни, това значи, че под Брезник има съкровища за над 1,5 млрд. лв. Прогнозните резултати сочат, че златото е 14 тона, а среброто – 60 тона. Ако златото е 14-каратово, то ще се продаде на борсата за 635 460 000 лв. Ако пък е 18-каратово, на борсата би струвало 814 660 000 лв.Среброто е доста по-евтино – то ще е „само“ 81 млн. лв. Концесионната такса е 1,5 процента и ще се разпределя наполовина между общината и държавата.

Преди седмица пък канадците от „Дънди Прешъс“ получиха правителствена благословия за концесия в десетина села в община Сатовча и село Абланица, община Хаджидимово, област Благоевград. Печалбата на „Дънди прешъс” от находището в Челопеч е 700% годишно. България взема едва 0,7% от нея и като такса за експлоатацията на находи­щето. Освен това концесионерът без зна­нието на държавата добива ценни химически елементи, които са изключително скъпи, защото се използват за високите технологии, но фирмата ги изнася и прера­ботва в Африка.

Схемата е чудовищна. Дори по цени на БНБ концесионерът изкарва много повече от 200 милиона годишно от подземното богатство на Родината ни. И така година след година. От България ежедневно се отмъкват злато, уран, германий, сребро, платина…А за да се застраховат срещу евентуални нападки, че изнасят много повече от обявената продукция, от канадската компания си издействаха официално увеличаване на концесията за добив до 3 млн. тона руда за година от находището в Челопеч. Далаверата със златото ни започва още от времето на Иван Костов. /spodeli.eu/

България е 2-а по годишен добив на злато в Европа за 2012, но получава само 1% от добитото от концесионера Дънди прешъс метълс!!! Този клип, който показва защо българите сме бедни и как заплатите ни могат да станат европейски, само за два дена натрупа огромен брой гледания, но беше скандално свален от сайта Vbox7 на поръчковата NetInfo! /spodeli.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!