Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Робството, за което и не подозираме

3D кино

Скъпи и безполезни стоки – знаем ги, но купуваме. Негодни за консумация продукти, ненадеждни телевизори – не  искаме, но  купуваме.  Недостойни депутати – не сме съгласни, но ги  избираме. Ние псуваме рекламите, но ги гледаме.

Отвратени сме от тъпите сериали, но всяка вечер сме  в очакване на продължението. Ние не сме гладни, но ядем. Какво се случва с нас?!

Как работи това

По същия начин ни въздейства т.н.  сублимирана реклама – една от най-ефективните технологии в конспиративните теории.

Има четири фундаментални сили, регулиращи поведението ни – глад, жажда, желание за създаване на потомство и страх от смъртта. Това  именно  използва сублимираната реклама, която ни кара да се подчиняваме на чужди команди. Мозъкът на подсъзнателно ниво възприема тези команди чрез сетивата.

Цялата постъпваща отвън информация се контролира от съзнанието и подсъзнанието. Те работят независимо едно от друго, но основна роля играе подсъзнанието. Съзнанието може да спи, подсъзнанието – никога. Съзнанието няма достъп до подсъзнанието, но подсъзнанието знае всичко, което става в ума. Получената информация съзнанието „филтрира“, осмисля и отсейва всичко, което е извън разбиранията ни. Подсъзнанието възприема данните на ниво   изображения, без да разделя това на истина и лъжа, добро и лошо, опасно и безопасно. Плодородна почва за сублимирани послания!

Какво пише в литературата по психоанализа: „Сублимация се нарича такова влечение, което в една или друга  степен е превключено към не-сексуална цел и е насочено към социално значими проекти.“ И, както показва практиката, такъв обект може да стане  всичко.

Зигмунд Фройд, който е открил за света термина  „сублимация“,  не е могъл и да си представи, че откритието му ще бъде използвано в най-мръсните  експерименти за манипулирането на човешкото съзнание, чиято цел е  заради по-голяма печалба и власт,  да накара хората да чувстват неустоима и несъзнателна необходимост да постъпват така, както им диктуват  невидимите кукловоди.

„Искате  секс? Яжте пуканки! „

Всичко започва през 1957 г.: Изследователи в областта на мотивацията на поведението сериозно решават да започнат прилагането на практика на сублимационното „влечение“. Това е първият, груб, но безобиден и безопасен експеримент: в киното, по време на прожекция на филм, на екрана се показва 25-и кадър – невидимо съобщение: „Гладен ли си? Яж пуканки „. Съобщението се появява на екрана около две хиляди пъти – 12 пъти в минута, всеки път с продължителност една  трихилядна от секундата. Съзнанието не може да преработи информацията за толкова кратко време, но подсъзнанието  напълно я  възприема.

Резултатите са зашеметяващи: в края на филма хората се втурват презглава към бюфета – продажбата на пуканки скача със 70%! Хората, които не чувствали глад, били  подложени на подсъзнателно внушение, и ефективността на тази рекламна кампания надминава  всички очаквания.

Добър инструмент за контрол над душите на хората се появява в ръцете на заговорниците! Тези технологии  стават известни на малцина, и са строго пазена тайна, като се продават на рекламни агенции на страхотни цени.

Оттогава заговорът  „сублимирана реклама“ набира скорост. Жаждата за лесни пари кара изследователите с  ентусиазъм да продължават да намират „формулите на ефективната реклама.“ В годините 1960-1962 след поредния експеримент продажбата на пуканки се увеличава  с 85%! Тук вече подсъзнателното влечение  се създава  благодарение на първичния инстинкт.

„Искате ли горещ секс? Яжте пуканки! „- Това било невидимото послание. То предизвиква сексуална възбуда, която може да бъде освободена само при закупуване на пуканки …

„Ние ще ви помогнем да забогатеете!“

Фирми и предприятия плащат много пари за производството на ефективна реклама, след което  продажбата на най-безполезните и ненужни услуги  нараства десет пъти, с което собствениците получават фантастична доходи.

Многократните опити на медиите да разберат причината за този успех завършват  с неуспех – заговорниците се държат  много внимателно. А и  кой би се осмелил да подозира в нещо една успешна  рекламна агенция, само защото работата и е значително по-ефективна от работата на другите рекламни фирми?

Сублимираната реклама, носеща милиарди печалби, се превръща в кокошката, която снася златни яйца. Тайната на такава реклама се пази много ревниво, а нейните  методи успешно се развиват! Наивните експерименти от  1957 г. с прожекции на филми потъват в забвение, те вече са заменени с нови технологии….

В края на 1960-те години. Снимка – заповед.

Сублимираните съобщения в телевизионните реклами, не могат да оставят равнодушно подсъзнанието – в обикновен клип се влагат скрити кадри, състоящи се от команди- съобщения и порнографски сцени с шокиращ характер. Вие гледате реклами ей така- мимоходом?  Това не е от значение –  за част от секундата (!) вашето подсъзнание е получило заповед и е  принудено да се подчинява – да  купите именно тази паста за зъби или сокоизстисквачка. Или кола. На кредит, например …

В края на 1970-те години. Сублимирани статични изображения. Техниката за ефективна реклама се инфилтрира в списания и вестници, с  картинка, влияеща върху подсъзнанието на читателя. На снимките или неясни картинки се нанасят невидими изображения на полови органи и думи-заповеди. Достатъчно е само да се погледне „нормална“ сублимирана снимка в списание – и вашето подсъзнание е готово да изпълнява заповеди!

„Изберете достойни кандидати!“

Подобни лозунги в избирателни кампании във всички времена са добре познати на простосмъртните. Целта на заговорниците е да издигнат   свой кукловод за депутат или президент. Но как да се застави стадото да избере „истинския“ сред няколко кандидати? Идва на помощ сублимираната реклама. За това едва ли знаят избирателите, наивно доверявайки се на „демократичните призиви. И може би дори не искат да знаят …
„Чужд език – за един месец!“

Друго не по-малко изгодно прилагане на сублимирана реклама.

Суровият пазара на труда изисква кандидатът за добра и платена работа да е в добро здраве, да има опит, умения за общуване, да се обучава бързо … Но най-честото изискване при кандидатстване за работа е владеене на чужди езици. А училището – няма значение. Няма страшно! – уверява ни девойката от брошурата или рекламата във вестника. – С наша помощ, вие ще бъдете в състояние да научите езика за месец „!.

И тогава, след като сте платили, на сцената се появява същия кукловод, който дърпа конците на мистериозното подсъзнание, карайки го да слуша и да запомня чужди думи, продиктувани в диапазона на инфразвука. Разбира се, след един месец такова „обучение“ ще се запомнят много чужди думи и изрази, но това няма нищо общо с познаването на езика …А цената за това „обучение“ ще бъде твърде висока – и то не само от гледна точка на парите! Ефектът от този метод върху човешкия организъм не е проучен и може да има фатални последици. Въздействието на инфразвука може да доведе до трайни психични разстройства.

Капанът чака нови жертви

Тези методи и сферите за прилагане на ефективна реклама – са само една стотна от злото, причинено на човечеството от конспираторите сублиматори. Целта, смятат те, оправдава средствата: Вечният въпрос: „Как да стана господар на земята?“, се решава по оригинален начин – те са се научили да използват сублимираните, подсъзнателни съобщения за дълбоко постоянно зомбиране, създавайки команден канал в подсъзнанието на хората.

Световната общност се опитва да се справи с невидимите кукловодите за да спаси човечеството от нов вид робство. Веднага след първите експерименти през 1957 г. политически и обществени фигури в няколко страни заявиха, че рекламата, въздействаща върху подсъзнанието , е нахлуване във вътрешния свят на човека, и предложиха законопроект за забрана на подобна реклама.

Само че това не беше прието. И е малко вероятно да бъде прието. А на нас ни е все едно, така ли?

http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/04/robstvoto-za-koeto-i-ne-podozirame/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!