Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Едуард Сноудън: Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия!

mkh3.jpg
Джон Макейн се среща с халиф Абу Бакар ал-Багдади, лидер на ИДИЛ, в Алепо през април 2013 г. Source 
ИДИЛ към Америка: "Ние ще потопим всички ви в кръв!"

Джон Макейн – Диригента на „Евромайдана“ и „Арабската пролет“

Kristina Mileva

Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия, твърди Едуард Сноудън

Въпросите около Ислямска държава са много. За такава организация и сила са необходими много пари и още повече власт. Кой създаде Ислямска държава на Ирак и Левант тогава? Това е един от въпросите, които задава журналист в иранския вестник Техеран Таймс.

Теорията на Ноам Чомски, че САЩ стои зад създаването на Ислямска държава, като със санкциите си в Близкия Изток са създали условия за създаването на подобна организация, предизвика сериозен отзвук не само по света, но и у нас. Имаше дори изказвания, че зад тезата на големия философ стоят проруски пристрастия.

Любопитен факт е обаче, че бившият американски шпионин Едуард Сноудън също се изказа в подкрепа на тази теза. Нещо повече, той заяви, че разполага с информация и документи, които доказват недвусмислено, че един от лидерите на Ислямска държава е обучаван и подготвян от Мосад в Израел, под контрола на САЩ.

Според документи на Уикилийкс, и Едуард Сноуден, целта на тази операция е да се разрушат режимите в Сирия и Иран, и да се постави под контрол общата територия, в която живеят араби и персийци, какъвто е случаят с Иран, пише media.mk.

Всъщност всичко започва като проект насочени срещу антиамериканските режими в близкия изток. Но както и в случая с Франкенщайн и тук творението се обръща срещу създателя си.

Кой създаде Ислямска държава?

Корените на Ислямска държава се крият във Великобритания, Турция, Катар и дори в кюрдската бунтовническа организация в Ирак. Различните теории гласят, че джихадистите са били обучавани в Англия, след това получават допълнително обучение от ЦРУ и Мосад.

За техен водач е сочен един от лидерите на Ал Кайда — Абу Муса Ал Захрави, който създава иракски клон на Ал Кайда в подкрепа на противниците на режима на Саддам Хюсеин. Ал Захрави умира през 2006 г., след въздушните нападения от САЩ. А през 2007 г. се наблюдава обрат в организацията АКИ и дори се прави опит тя да бъде разпусната, тъй като се противопоставя твърде усилено върху военните интервенции на САЩ в Ирак.

Саудитски принц финансира организацията от години

Саудитски принц финансира организацията от години

Минават няколко години в режим на хибернация, дори през 2011 г. групата отново се възстановява. Този път, вследствие на военните събития в Сирия и опитите на САЩ чрез местни ислямски екстремисти да свалят сирийския президент Башар Асад, пише още вестник Техеран Таймс. Именно към тези ислямски екстремисти се присъединяват бившите бойци на Ал Кайда. Начело на тях застава Абу Бакр Ал Багдади, който разбива сирийската терористична армия и създава нова сунитска армия и далеч по-опасна и по-мощна организация — Ислямска държава.

Новото движение, първоначално създадено като противник на режима на Асад, бързо се радикализира. Сега организацията има друга цел — създаване на халифат или империя, която да обедини всички мюсюлмани в Азия, Близкия Изток, Африка и тези части на Европа, където живеят ислямисти. Всички те, обединени в една огромна империя, която да противостои на “вредното и опасно” влияние на Запада.

Саудитският Мидас

Не е тайна, че Ислямска държава разполага със средства и финансова подкрепа, които могат да си съперничат с военния бюджет на САЩ и дори повече. За да достигне такива размери, организацията не разчита на един принц от Саудитска Арабия. Принц Бандар бин Султан е здраво свързан с финансирането и въоръжаването на тези терористични организации в Ирак и Сирия през цялото време, докато е бил шеф на саудитското разузнаване, от юли 2012 г. до април 2014 г., когато е подал оставка на тази функция.

Принц Бандар, който, между другото, на 22 години е бил саудитски посланик в САЩ, с години търси терористични организации, които да работят в полза интересите на Саудитска Арабия и САЩ в региона, и да действат на териториите на Ирак и Сирия. Припомняме ви, че преди зимната олимпиада в Сочи 2014 г., Бандар открито заплаши Путин, че са възможни терористични акции в Русия по време на Олимпиадата, ако не спре подкрепата си за Асад и Сирия. Ако Путин отстъпи, Бандар заяви, че ще гарантира сигурността по време на Олимпийските игри в Сочи.

Според Ню Йорк Таймс още през 2013 от Катар са доставили оръжия за терористите в Сирия и Ирак чрез повече от 85 самолета. Саудитска Арабия също осигурява доставки на оръжие транспортирани в 35 самолета. Но историята не приключва до тук.

Икономически войни

Ако си мислите, че Ислямска държава е свързана само с религиозните войни, грешите. Намесени и икономически интереси. През август 2009 година на съвместна пресконференция с тогавашния министър-председател на Турция Реджеп Тайип Ердоган и турският президент Абдула Гюл, владетелят на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани, е изразил желание да построи газопровод през Сирия до Турция, за износ на природен газ от Катар. По този начин Близкия Изток си гарантира енергийна независимост от Русия и в същото време става конкурент в газовия бизнес за Западна Европа. Както и на САЩ. А междувременно. Катар играе важна роля в обучението и транспортирането на бунтовници в Либия, които свалиха режима на Кадафи.

Ислямският Франкенщайн

През януари 2011 г., като гост в предаването „60 минути“ на американската телевизия Си Би Ес, катарският лидер Ал Тани заяви, че би подкрепил всякакви действия за сваляне на правителството на Асад в Сирия, и би дал оръжие и пари в подкрепа на бунтовниците, само и само да бъде свален режимът на Асад.

На 7 септември 2011 г., бившият емир на Катар заяви пред арабската телевизия “Ал Джазира”, че не се тревожи за бъдещето на терористите, тъй като те бързо ще се трансформират като център на демократично и цивилизовано общество. За огромно съжаление обаче организацията не се трансформира. Тя се радикализира, а довчерашните пешки в играта на шах между световните сили, решиха да поемат съдбите на страните си в свои ръце. И да реализират собствените си идеи. А доказателство за близките отношения между САЩ и джихадистите има. Американският сенатор Джон Маккей дори е сниман по време на среща с лидера им Абу Бакр Ал Багдади. Уикилийкс и Едуард Сноудън твърдят, че той дори е бил обучаван в Мосад под контрола на САЩ и едва след това пратен като лидер на джихадистите в Сирия срещу режима на Асад. След което се обръща срещу тези, които са го вербували.

Първоначално Ислямска държава бе заплаха за властите в Сирия, но сега е заплаха и за проамериканските власти в Ирак, както и за Турция. Какво искаше да създаде Вашингтон със създаването на ИД чрез своите арабски партньори като Кувейт, Катар и Саудитска Арбија … и какво ще излезе от това, предстои да видим. /razkritia.com

ИДИЛ са сунитски самозванци и саудитски-ЦРУ марионетки

Сноудън: Главорезите от ИДИЛ са финансирани от Израел!
Терористите, които вилнеят в Сирия и Ирак са обучавани, финансирани и контролирани от МОСАД... 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!