Tyxo.bg counter

Вижте кои са най-опасните за здравето хранителни продукти

След като прочетете статията може да се запитате: "Какво да ядем тогава? То нищо не остана." Така изглежда от този материал и навярно не е случайно... В края на статията сме ви предоставили един забавен отговор...

Процесът на увеличаване на вредните продукти, които поглъщаме, достига апогея си. Ето списък на най-опасните от тях, които не бива да консумираме, защото наистина засттрашават здравето ни. Вижте ги и решете за себе си дали да ги отбягвате.

„Храна, която организмът не може да преработва ще изяде този, който я е изял”, казва Абул Фарадж.

Натриев глутамат (Е 621)

Не бива да се консумират продукти, на чийто етикет е посочено, че съдържа хранителната добавка Е 621 – натриев глутамат. Четете опаковките на храните още в магазина, преди да сте ги платили, съветват специалистите по здравословно хранене. Предназначението на натриевия глутамат е да подсили вкуса. Сега той се добавя дори в най-неочаквани продукти, за да се зариби населението. Бъдете внимателни. Най-добре е да се използват естествените продукти, на които са разчитали бабите ни, за да направят гозбите вкусни – сол, захар, пипер. И в никакъв случай натриев глутамат!

Бел. ред.: Понеже все повече хора са наясно с натриевия глутамат – една от на-вредните хранителни добавки, която се слага дори в най-неочаквани продукти, сега производителите са подготвили друг йезуитски капан: вместо натриев глутамат, пишат на етикета, че продуктът съдържа„интензификатор на вкуса”. Да благодарим на европейското законодателство, защото все още не са измислили синоним на (Е 621). Е-тата са безброй, но поне този номер е добре да си направим труда и на сън да ни бутнат – да го знаем.

Заместители на захарта

Макар много от заместителите на захарта да не съдържат калории и да са много икономични, не бива безогледно да им се доверяваме. Оказва се, че усетил сладкия вкус, нашият хранопровод си „мисли”, че сега ще получи порция въглехидрати. Но те не идват. След такава „лъжа” всички въглехидрати, които попадат в организма в течение на 24 часа след такова „послание” , предизвикват силно чувство на глад. Поради това не бива да се приемат НИКАКВИ заместители на захарта!

Трансмазнини

В никакъв случай не бива да се консумира 72,5 % масло. Това е трасмазнина – разбито растително масло с ниско качество.

Няма масло с процент по-нисък от 82,5 на сто. Ако не намерите такова, по-добре яжте растително масло – по-добре две лъжички от него, отколкото цял пакет и повече трансмазнини.

Риба в пластмасова опаковка

Безсолната риба се съхранява само в растителна мазнина. Ако е без масло, значи в нея има добавен метенамин. Безсолен червен хайвер – принципът и при него е същия като при рибата. Червеният хайвер е с малка трайност. Само замразен или силно осолен може да се запази по-дълго. Ако се продава слабо осолен в него или има метенамин, или лимонена киселина. Може да е добавено и нещо друго, но на накрая винаги се получава формалдехид.

ГМО – генетично модифицирани продукти

Във фъстъците са имплантирани гени от петуния – изключително отровно вещество. И насекомите не ядат фъстъци. Генно модифициран е зеленият грах, консервираната царевица, вносните картофи, какаото.

Monsanto УБИВА хората. Драматично увеличение на РАКА.

Царевични пръчици и мюсли със захар

Ако си купувате царевично мюсли или пръчици, те не бива да са сладки, тъй като за производството им не се използва захар. Захарта при 140 градуса изгаря. Поради тази причина се използват заместители на захарта, и по-конкретно – цикламат E952.

Овесена каша и зърнени продукти с аромати и оцветители, напомнящи на естествените

Това са химически вещества с аромат и привкус на круши, ягоди, банани и т.н. Нищо натурално няма в тях.

Близалки

Сега се използва толкова силна химическа есенция, че ако оставите леко навлажнен бонбон върху покривката, той ще я пробие. Унищожава дори пластмасата. Представете какво се случва на стомаха ви от такава „храна”.

Мармалад

Сегашният няма нищо общо с някогашния на бабите ни, с който са израснали по-старите поколения. Това е просто едно от чудесата на химическата промишленост. Изключително опасно за здравето. Подобно е положението и при индустриално произведените конфитюри. В тях се слагат мощни антиокислители. При домашни условия никога не можете да запазите подобен перфектен външен вид.

Пържени картофки в заведенията за бързо хранене

и готовите в магазините. Сега се използват такива антиокислители, че картофите не почерняват цяла година. Всичко това се отнася за заведенията за бързи храни. Слагат антиокислителите на дюнери, пайове и дори – в салатите.

Варени колбаси

Основният им състав е от генетично модифицирана соя – кренвирши, малотрайни колбаси, пастети и други подобни продукти. В техния състав влиза сланина, висцерална мастна тъкан, свинка кожа, които заемат до 40 на сто от теглото, но ги маскират като месо не без помощта на опасни химически добавки.

Шунка

За никаква натуралност на този продукт не може да се говори. Вземат миниатюрно парче месо и килограм гел. За една нощ в специална машина гелът заприличва на колбас заедно с парченцата месо, а на сутринта се получава огромно парче месо. Месото в него е не повече от 5 %. Всичко останало е гел, съставен от каратинин, подобрители на вкуса, на цвета. Розовият цвят в такова „месо” се получава от подобрителите на цвета, както и с помощта на специални лампи в хладилните витрини. Ако лампите бъдат изключени ще видите, че цветът на тези продукти е зеленикав.

Пушени колбаси

Никой не ги опушва както едно време. Използва се „течен дим”, в който се съдържа формалдехид.

Млечни продукти с дълъг срок на съхранение – над 2 месеца

Не бива да консумираме нищо млечно, което запазва годността си повече от две седмици. А така наречената асептичната опаковка – това е опаковка с антибиотици.

Имате РАК? Отравянето на млекото се ПРИКРИВА!

Майонеза в пластмасова опаковка

Оцетът в майонезата, макар че той не бива да е там, разяжда стените на пластмасовите опаковки, освобождавайки канцерогени. В пластмасови опаковки могат да се съхраняват само неутрални продукти.

Дини

Дините ги торят с такива вещества, че те са кандидати за първото място по опасност от натравяне.

Грозде, което не гние

Гроздето го нападат гъбички още на корена. Поради това ако се запазва повече от пет денонощия бъдете сигурни, че е обработено с хлороформ и други сериозни антиокислители.

Пиперки извън сезона им

Те са гарантирано ГМО. Не бива да се консумира от хора, страдащи от възпалителни процеси на стомашно-чревният тракт, исхемична болест на сърцето, хемороиди, безсъние, психични разстройства, епилепсия, болести на бъбреците и сърцето. Пиперът влиза в десетката на продуктите, съдържащи най-много азотни торове и пестициди. Дори да изядете само една такава чушка, може да се прояват здравословни проблеми. Затова е добре пипер да се купува само в сезона му – през лятото, желателно е да не е вносен, а местен.

Ягоди през зимата

Зимните ягоди са абсолютно безполезен продукт. В тях няма нито един витамин. Това не се отнася за онези, които живеят в страни като Израел, например, където сезонът на ягодите е именно през зимата.

Купешки гъби, сушени кайсии, сини сливи, стафиди

Ако видите красиви сушени кайсии или стафиди, подминете ги. Замислете се какво е направено, за да се съхрани кайсията такава, сякаш наскоро е откъсната от дървото. Естествените сушени кайсии трябва да са грозни и набръчкани.

Сладоледи

На практика сега не може да се намери сладолед, приготвен от мляко. Ако намерите някъде истински млечен сладолед, смело си го хапнете. Така наречените плодови сладоледи са чиста есенция – нищо натурално няма в тях.

Опаковани кексчета и рула

Те не се развалят, не изсъхват, не си развалят външния вид – с тях въобще нищо такова не се случва. Ще стоят цял месец и ще си бъдат все същите.

Шоколадови бонбони

90 на сто от шоколада не е шоколад – това са оцветители и заместители. Това е гигантско количество калории в съчетание с химически добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори. Съчетани с голямо количество захар и различни химически добавки осигуряват висока калоричност и пристрастяване – иска ти се да ги ядеш отново и отново.

Пилешко

Особено мъжете не бива да консумират месо от пилета, тъй като те са пълни с хормони. Кокошките съдържат шест женски хормона, включително и прогестеронови. Поради това ако мъжът приема женски хормони в тялото разбираемо пада нивото на тестостерона, при това до равнище, който после не може да се възстанови. Овенът е единственото животно, което няма да хапне никакви хормони. Най-добре е да се консумира месо, хранено с естествени продукти. В настоящия момент пилето в търговски обекти е най-комерсиалният хранителен продукт.

Топено сирене

В сравнение с твърдите сирена, топените съдържат много повече натрий, което ги прави нежелателна за хората храна, страдащи от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Те по никакъв начин не могат да бъдат усвоени от организма.

Разтворимото кафе

Мъжете да забравят за него! Категорично! Води до пълна дегенерация но хормоналните жлези.

Ароматизираният чай

Пийте натурални чайове, в които не плува нищо друго, в които няма допълнителен вкус. Всички ароматизирани чайове или са с лимонена киселина, или с прасковена киселина, или с някаква друга киселина. Привикването към тях настъпва мигновено. Ние имаме нужда да изхвърляме от организма всички киселини, а не да си ги добавяме.

Рафинирано и дезодорирано растително масло.

Рафинираните масла по своята молекулярна структура почти не се различават от пластмасата, което се случва с тях в процеса на силно нагряване при рафинирането им. Такова масло трупа шлака в организма и е силен канцероген. Поради тази причина диетолозите непрестанно ни напомнят, че не бива два пъти да се пържи в едно и също олио, освен ако не е зехтин. Рафинираните масла не бива да използват и за салати. Те са само за пържене, обясняват специалистите.

Кетчупи и различни сосове

Те имат високо съдържание на оцветители, заместители на вкуса и ГМО. Освен това и консерванти, предпазващи продукта от разваляне. Нарушават микрофлората в стомаха, унищожават полезните микроби в организма.

Картофен чипс

Картофеният чипс, особено приготвеният не от цели картофи, а от картофено пюре. По същество това е смес от въглехидрати и мазнини, плюс изкуствени хранителни добавки.

Продуктите за бързо приготвяне

Храни за бързо приготвяне от сорта на юфка и всякакви макаронени изделия, разтворими супички, картофено пюре, разтворими сокчета. Всичко това е чиста химия, нанасяща вреда на организма.

Алкохол

Дори в малки количества алкохолът пречи на усвояването на витамините. Освентова сам по себе си алкохолът е доста калоричен. Не случайно често в България напоследък наричат ракията течна баничка. Навярно не си струва да говорим тук за вредното въздействие на алкохола върху черния дроб, бъбреците, тъй като всички са наясно с това. А приказките за ползите от алкохола са верни само при разумни количества – тоест рядко и в малки дози.

Сладки газирани напитки

Тези напитки са смес от захар, химия и газове, което помага за бързото разпределение на вредните вещества в целия организъм. Кока-колата например е забележително средство за отстраняване на котлен камък и ръжда. Помислете добре преди да вкарате такава течност в стомаха си. Към това трябва да се добави и допълнителната вреда от високата концентрация на захар в газираните напитки, равняващи се на 4-5 чаени лъжички във водна чаша. Поради това не бива да се изненадвате, когато утолявайки жаждата си с такива напитки, след пет минути вие отново имате нужда да пиете.

Хляб с мая, бял хляб

Употребявайки хляб, приготвен с дрожди, каквото всъщност е маята, вие си похапвате гъбички. Трябва да се предпочита ръженият хляб. Рафинираното бяло брашно, както и другите рафинирани хранителни продукти, със сигурност оглавяват класациите за най-вредните хранителни продукти. Нарязаният хляб не е пълноценна храна.

Сокове в пакети

За нищо натурално тук не може да се говори. Не давайте на децата си да ги пият. Това е чиста химия.

Това е примерен списък за продукти, от които трябва да се откажем. Не забравяйте – тук става дума не за безполезни, а за ДОСТА ОПАСНИ ХРАНИ!

snaiper-bg.net

Е "Какво да ядем тогава?" - Попитайте политиците. Ако не са извънземни, на които тези съставки не им пречат, и те ще имат същите проблеми както всеки друг, така че имат интерес да предприемат действия за да защитят живота си иначе как ще се наслаждават на привилегиите и богатствата си. Ако пък консумират специални храни, пият специална вода (без флуорид и други токсични добавки), дишат друг въздух (тъй като този с кемтрейлс/химиотрасетата е безвреден само за извънземните, които и искат тяхното разпръскване), то значи знаят за ефекта, който имат тези "благини" върху останалите и не желаят да споделят сътбата им... ДЕПОПУЛАЦИЯ? Не вярвате? Не е и нужно. Ще го изпитаме... В любопитно видео човек пътувал във времето в резултат на Филаделфския експеримент казва, че някъде около 2100та година (точната дата може да видите във видеото) популацията на Земята е била около 300 милиона. Интересно нали?!

А има ли тогава спасение от това? Има, но ако ви кажем няма да го повярвати, затова трябва да го откриете сами... Все пак сме предоставили достатъчно информация... 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни